Зима

Зима
Пролет

30 април 2022 г.

Демоните на възродения нацизъм

Днес България върви ускорено, водена пак от един още по-извратен елит, който самонадеяно квичи в захлас на един наркоман, към пореден обречен провал

 

 

Самонадеяната пасмина в Народното събрание не ви ли напомня на онзи фашистки елит на демократичното царство България през 1941-1944 г.?

Тогава в захлас са викали името на фюрера, убедени в безапелационната победа на нацитата.

Роят се всевъзможни фашистки организации.

Вкупом депутатите гласуват закони, с които подчиняват цялата икономика, армия, полиция, жандармерия в услуга на велика Германия. 

Приемат дори закона за защита на нацията, с който обричат стотици хиляди български евреи на унижение преди да бъдат натоварени в ешелоните към лагерите на смъртта. Много предвидливо оставят тази мръсна работа да бъде облечена в процедури от правителството. 

Да, по една благоприятна случайност все пак "нашите" евреи оцеляват. Но от новите територии в Гърция и Македония са изпратени десетки хиляди. 

Правителството приема и поднормативни документи (постановления, наредби, инструкции), които в циничен детайли прецизират всякакви нечовешки мерзости в защита на цар, държава, опекун, разбирай Германия. От парите за отрязана партизанска глава до жълтите звезди, с които са белязани евреите!
...

Когото палачинката се обръща, елитът търчи да се спасява поединично. 

Защо ли?

Защото са знаели отлично какво ги чака за престъпленията им.
...

Вече 32 години наследниците на онази продажна, самодоволна пасмина, имала се за елит през 1941-1944, не спират да квичат, че, видите ли, Народния съд бил унищожил елита на нацията. 

Кой елит? 

Който приемаше за нормално евреите да бъдат определени като нисша раса, за да угодят на един луд.

Който плащаше по 50 000 лв. за отрязана глава.

Който един творец обвини, че е клал народа си, както и турчин не го е клал и заплати за това с живота си.
...

Днес България върви ускорено, водена пак от един още по-извратен елит, който самонадеяно квичи в захлас на един наркоман, към пореден обречен провал в подкрепа на украинските фашисти, като послушни пудели.

… „И когато сетний камък се отрони в пепелта“, елитарни нещастници, да не квичите пак, че народното възмездие ви е пратила при онзи фашистки елит, осъден от Народния съд, под зоркия контрол на съюзническата комисия…

Да, след ВСВ почернените майки и съпруги, неизброимите сираци, получиха една малка утеха с въздаденото съдебно и  справедливост и възмездие за зверствата на фашизма и на техните последователи, ръководители и изпълнители.

Българинът като национален манталитет не е късопаметен. Не е и злоблив. Но ме глозди все по-убедено съмнение, което се преобразува в обосновано предположение, че отмъстителността е част от неговата самобитност.

Иначе няма смислено обяснение защо 32 години у нас всевъзможните пръкнали се партии, в чието име фигурира думата „демокрация“ (под различните й граватични форми на речта), а техните членове се титулуват ДЕМОКРАТИ, съвсем нескрито, методично, целенасочено следват неотменно един реванш – да демонизират справедливостта, въздадена за изстъпленията на фашизма!

Днес това го вижда целият свят, претендиращ да е демократичен. И подкрепящ демоните на възродения нацизъм в Украйна.


Бранимир Янков

Няма коментари:

Публикуване на коментар