Зима

Зима
Пролет

22 април 2022 г.

Страните на НАТО правят всичко, за да удължат активната фаза на операцията в Украйна

Те засилват доставките на военна техника, оръжия и боеприпаси, подтикват киевския режим към продължаване на агресията срещу ДНР и ЛНР и нови военни престъпления на неонацистите 

 

Въпреки изявленията за това, че бойните действия в Украйна трябва да се свършат колко възможно по-скоро, страните на НАТО правят всичко, за да удължат активната фаза на операцията.

Те засилват доставките на военна техника, оръжия и бойни припаси, подтикват киевския режим към продължаване на агресията срещу ДНР и ЛНР и нови военни престъпления на неонацистите. На 13 април т.г. САЩ обявиха за поредния пакет на военна помощ на 800 млн долара. На Киев ще бъдат предадени десетки гаубици, хиляди артилерийски снаряди, стотици бронетраспортери и даже въртолети МИ-17 от руски произход, от които след това ще бъдат обстрелвани мирни градове в ДНР и ЛНР, а, възможно, както казваха някои „дейци“ в Украйна, и на територия на Русия.

„Колективният Запад“ подкрепя украинските националисти не само с оръжия, но и с кадри, като праща там наемници, закърмени в различни места по света екстремисти. Своя принос в създаване на международен нацистки „легион“ дават и украинските посолства, които, нарушавайки Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г., вербуват наемници из целия свят. Ето просто така. Редица страни активно противодействат на това. Други не могат – под натиска на Вашингтон. Цялата „операция“, включително по формиране на батальони от наемниците, е напълно подкрепяна от политическите сили в САЩ.

Украйна се превърна в мястото на струпване на всякакъв вид наемници, които имат боен опит в горещи точки в света. Там те точно не са раздавали хуманитарна помощ, не са спасявали деца, а брутално са ги убивали, измъчвали, вземали като заложници, искали откуп. Много ужасни неща са извършили. 

Общо от началото на специалната военна операция режимът в Киев е привлякъл в Украйна над 6,8 хиляди чужди наемници от 63 държави. Това е само отворени данни. Не говорим за това, какво е било в Украйна преди, дали има още някакви ресурси. Най-много чужди наемници в украинските националистически батальони са граждани на Полша, САЩ, Канада, Румъния, Великобритания и Грузия. 


 Откъс от брифинга на говорителя на МВнР на Русия Мария Захарова

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар