Зима

Зима
Пролет

13 април 2022 г.

Мария Захарова: Няма съмнение относно участието на „Белите каски“ в Украйна

Според нея „Белите каски“ са инструмент на Запада за извършване на провокации с химически оръжия 

 

"Активното участие на членовете на „Белите каски“ в Украйна не оставя съмнение."

Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предава ТАСС.

„Нямам съмнения, за това не ми трябват „Ню Йорк Таймс“ или някой друг, за да говорим за активното участие на тази псевдохуманитарна организация“, каза дипломатът по радио Sputnik в сряда.

Според нея „Белите каски“ са инструмент на Запада за извършване на провокации с химически оръжия, както и за използване на правата на човека за целите и интересите на клиента.

„Защо съм сигурна, че те ще се включат и вече са включени в Украйна сега? Първо, защото са добре загрят отбор. Този отбор, който е преминал през опита на Сирия и е добре познат в западните страни, премина т. нар. проверка, те вече са в тази среда, в тази мрежа. Това е много важен момент. Тяхното финансиране не спря", коментира още Захарова.

Освен това, подчерта тя, провокациите на „Белите каски“ в Украйна могат да се използват за отклоняване на вниманието от откритите в страната западни биологични лаборатории. 

„Тази история трябва да бъде покрита с нещо, като се има предвид, че всички теми са достигнали непосредствено до върха на сегашната американска администрация чрез сина на американския президент Джо Байдън, неговият бизнес, връзките му, пари, траншове и така нататък“, заяви Захарова. 

„Това, което измислиха е стара схема - химически провокации. Но те си имат организатори, това са „Белите каски“. Няма съмнение, че вече са замесени, даже има факти.“


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар