Зима

Зима
Пролет

15 април 2022 г.

Защо мъжете изберат за връзка дами, които са по-големи от тях

Когато разликата във възрастта е 6-10 години, интимният живот в такава двойка е по-разнообразен 

 

Не толкова отдавна се смяташе, че неравностойните бракове, при които мъжът е по-млад от жената, са възможни само в света на шоубизнеса. 

Само на големите звезди им беше „позволено“ да правят такива житейски експерименти. Но това отдавна е вече минало и все по-често забелязваме, че и сред обикновените хора това се превръща в тенденция.

Експертите по връзките са категорични - когато разликата във възрастта е 6-10 години, интимният живот в такава двойка е по-разнообразен. Всъщност, с годините жената става по-сексуална, а при мъжа на същата възраст, напротив, либидото отслабва, тъй като количеството тестостерон в тялото му намалява.

И затова младите мъже започват да обръщат внимание на по-зрелите жени, дори когато имат млади момичета „под ръка“. Това се обяснява с факта, че връзката със зряла жена, е много по-удобна - тя не изисква сериозно обвързване, брак и като цяло такава дама е по-балансирана и самодостатъчна от младите си конкурентки.

Нека разгледаме по-отблизо причините, които подтикват мъжете да изберат за връзка дами, които са с 10 или повече години по-големи от тях.

Опитът си казва своето

Една зряла жена не се страхува да говори открито за очакванията си от една връзка. В такива двойки не страстта и чувствата са водещи, а постоянството и надеждността.

Увереността не е за пренебрегване

Нежният пол с възрастта престава да се фокусира така неистово в своите недостатъци. Зрялата жена набляга върху добродетелите и знае как да ги представи на мъжа така, че да се представи в най-добра светлина. Тя е мъдра и не „гърми патрони“ нахалост. И всичко това просто кара мъжете да губят ума си по нея.

Зрялата жена е финансово независима

Една жена в разцвета на силите си, като правило, печели добре и може да си осигури комфортен живот. Постоянните знаци на внимание и материална подкрепа от мъжа не са нейната цел в една връзка. Тя има други приоритети. И за нея са важни съвсем различни неща.

Честност и откритост

Горещите страсти изобщо не са това, което една зряла жена очаква от връзката си с по-млад мъж, въпреки, че битува точно обратното мнение. Но психолозите са категорични, че за такава дама приоритет е взаимното уважение и осъзнаването на стойността един на друг.

Интелигентност и възможност за водене на разговор

Зрялата дама може не само да говори /при това не глупости/, но и да мълчи в подходящия момент, давайки на мъжа възможност да се изяви и да се почувства ценен. Всичките ѝ думи са чисто по същество и не занимава любимия си с глупости.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар