Зима

Зима
Пролет

3 април 2022 г.

Димитър Ганев: Излизане на партньор от коалицията означава предсрочни избори

По думите му по-малко вероятен е вариант за втори кабинет в този парламент 

 

"Много малко вероятно изглежда управляващото мнозинство да се преформатира заради решението да се предостави военна помощ на Украйна. Коалицията стъпва на стабилен фундамент - те са против предсрочни парламентарни избори, защото нямат интерес.

Която и от формациите да излезе от коалицията, би означавало предсрочни избори. По всичко личи, че мнозинството в управляващата партия е против предоставяне на военна помощ за Украйна."

Това заяви по Нова Нюз политологът Димитър Ганев.

По думите му по-малко вероятен е вариант за втори кабинет в този парламент.

"След арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова вратата беше хлопната. ГЕРБ има нов опонент - "Продължаваме Промяната", вече не е президентът", посочи той.

Според него Гюров няма как да бъде подкрепен от опозиционна партия за шеф на БНБ, по-скоро това може да се случи с Каримански. 

"Има и трето име с не по-малки шансове - Димитър Радев. Ако нито Гюров, нито Каримански не съберат мнозинство, ще остане сегашният гуверньор", прогнозира Ганев.

По темата за Северна Македония политологът подчерта, че мнозинство в НС не може да се събере, но решение може и да има и чрез МС.

"Опозицията ще отвори много мощен фронт в коалицията с БСП и ИТН, ако ПП настояват без компромис да се вдигне ветото на преговорите на РСМ. Това може да стигне близо до разпад на коалицията", смята Ганев.

И допълни, че ключови ще бъдат президентските избори във Франция, след които ще има развитие.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар