Зима

Зима
Пролет

26 април 2022 г.

Вячеслав Володин: Украйна трябва да бъде призната за терористична държава

„След като отприщи война срещу собствения си народ, Киев премина към терористични атаки срещу цивилни в други страни. До това води подкрепата за неонацистката идеология.“

 

 

"Украйна трябва да бъде призната за терористична държава, след като Киев започна да планира терористични атаки срещу руски журналисти, президентът Владимир Зеленски трябва да носи отговорност."

Това написа в своя канал Telegram председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

„След като отприщи война срещу собствения си народ, Киев премина към терористични атаки срещу цивилни в други страни. До това води подкрепата за неонацистката идеология“, каза политикът, цитиран Cross.bg.

„Трябва да се признае: Украйна е терористична държава. Зеленски трябва да носи отговорност“, добави Володин, подчертавайки, че отговорните за планирането на атаки срещу руски журналисти „трябва да бъдат наказани“.

Председателят на Държавната дума също така отбеляза, че „случилото се доказва правилността и навременността на началото на специална военна операция на Руската федерация в Украйна“.

По-рано задържаните членове на неонацистката група казаха по време на разпит, чийто видеоклип беше разпространен от ФСБ на Русия, че планират да извършат убийството на журналиста Владимир Соловьов, те обсъдиха нападения срещу други известни представители на медии и общественост, сред които Дмитрий Киселев, Олга Скабеева, Евгений Попов, Маргарита Симонян и Тигран Кеосаян.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар