Зима

Зима
Пролет

3 април 2022 г.

Виктор Орбан: Намесата в конфликта в Украйна би било трагедия за Унгария

„Унгария оказва помощ на украинските бежанци, но не трябва да се меси в събитията в страната.“ 

 

„Управляващата партия "ФИДЕС - Унгарски граждански съюз" в случай на победа на парламентарните избори в Унгария ще направи всичко, за да предотврати въвличането на страната в конфликта на територията на съседна Украйна.“

Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, разговаряйки с репортери след гласуване в една от избирателните секции в Будапеща.

„Унгария оказва помощ на украинските бежанци, но не трябва да се меси в събитията в страната“, каза Орбан. Според него политическата опозиция, която се бори с правителството, "не усеща това и иска да предприеме стъпки, които биха могли да въвлекат Унгария в този конфликт. Това би било трагедия за Унгария“, каза министър-председателят, цитиран от агенция MTI, съобщава Fakti.bg.

Днес в Унгария се провеждат избори за Народно събрание (еднокамарен парламент), след което ще бъде сформирано ново правителство. Партията ФИДЕС и нейните съюзници – Християндемократите се противопоставят на коалиция от шест опозиционни партии, които издигнаха Питър Марки-Зай, кмета на град Ходмезиовасархей, за кандидат за министър-председател.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар