Зима

Зима
Пролет

12 април 2022 г.

Кънчо Стойчев: Управляващата коалиция ще оцелее толкова, колкото съумее

"Ако не могат да продължат да вървят заедно, да се разотиват, а ако могат - да го покажат в близките седмици." 

 

"Управляващата коалиция ще оцелее толкова, колкото съумее."

Това каза пред БНР социологът Кънчо Стойчев, президент на Световната асоциация "Галъп Интернешънъл".

Според него действията на четворната коалиция не са убедителни.

"Трябва да подобрят вътрешната си комуникация, за да не се стига до ситуация като тази с БНБ - да имат двама кандидати за поста управител. Сега се създаде ситуация, в която да изглежда, че е по-добре да не бъде избиран нов гуверньор на БНБ, а да продължи старият", коментира той.

По думите на социолога управляващите трябва да проведат срещи и дискусии помежду си, да си актуализират отношенията и "ако не могат да продължат да вървят заедно, да се разотиват, а ако могат - да го покажат в близките седмици".

Кънчо Стойчев коментира и войната на Русия в Украйна:

"Две славянски и европейски страни (Украйна и Русия) проливат кръв, а ние сме славяни и европейска страна, така че това ни засяга пряко. Беше възможно това да се предотврати, но Европа не направи всичко необходимо за това във верния етап. Проблемът можеше да се разтегне, да се смекчи противопоставянето. Естествено, че в Русия няма да бъде винаги тази власт. Чрез разтягане на времето можеше да се избегне тази война, но беше предпочетен другият сценарий".

Лъжа е, че България е пропутиновска страна, категорично подчерта социологът и уточни, че страната ни е проруска, но в смисъл на исторически чувства към руския народ.

"Тази ситуация (войната в Украйна - б.р.) напряга обстановката в България и разделя хората на лагери. По същия начин стои и т.нар. македонски въпрос, където е най-големият дефицит на честност и на прозрачност на това правителство, най-вече водещата партия "Продължаваме промяната". Те ни лъжат, става дума за пряка лъжа, непростима лъжа. Това може да взриви политическата ситуация в страната. Ние стоим върху тази мина и тя може да се взриви всеки един ден. Демократичното управление не може да почива върху пряка лъжа, други управления могат, но не и демократичното", заяви Стойчев. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар