Зима

Зима
Пролет

29 април 2022 г.

Елена Матеева: Наблюдаваме капсулиране и крайно разделение на хората

"Живеем в сложни времена, въпреки че се твърди, че живеем в дигитална демокрация." 

 

"Виждаме благодарение на кризите, в които живеем вече две години, едно капсулиране на хората и крайно разделение. 

Хората предпочитат да следват тези медии, тази информация, включително в социалните мрежи профили, които отговарят на тяхното виждане за света, на техните собствени представи. Така различните групи от обществото не само не се разбират, но много често не се и виждат." 

Това каза в интервю за БНР Елена Матеева, изпълнителен директор на Българското дружество за връзки с обществеността.

"Живеем в сложни времена, въпреки че се твърди, че живеем в дигитална демокрация", подчерта Матеева.

Днес ще се проведе и експертен форум "Практически аспекти на медийната грамотност", на който тя ще говори за използването на социалните медии от политическите партии за промяна на дневния ред на обществото.

"Прави впечатление, че през социалните мрежи може да се промени дневният ред на обществото", посочи Елена Матеева. По думите ѝ "този подход е опасен", защото могат да бъдат върнати в дневния ред всякакви теми.

Експертът даде примери с националния протест на "Възраждане" срещу зелените сертификати през януари и акостирането на Христо Иванов на Росенец.

"Политическите процеси и кампании у нас далеч не са само резултат на политическите хрумвания на лидерите и политическите активисти на партиите", отбеляза Елена Матеева.

"Зад всяка кампания и поведение на политически субекти си има екипи, които работят и съветват, защото това в крайна сметка е наука.

Благодарение на социалните мрежи и "Възраждане", и ДБ, и ИТН са в парламента", изтъкна експертът.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар