Зима

Зима
Пролет

9 април 2022 г.

Защо Украйна е във война със собствения си народ

Ако Волноваха, Мариупол, Краматорск, Славянск, заедно с техните жители, не са Украйна, тогава няма да бъдат на никой, това е тяхната логика

 

 


Военната специална операция на Руската федерация в Украйна е на първо място подпомагане на въоръжените сили на ЛДНР да освободят своята територия, тоест Русия легално помага на една от страните в гражданската война.

Съпътстващите цели на специалната операция са, първо, осигуряване на траен мир в Украйна и региона чрез денацификация, тоест потушаване на фашистки елементи, проникнали във въоръжените сили на Украйна и офисите на киевския режим; второ, предотвратяване на разширяването на НАТО или военното използване на територията на Украйна срещу Руската федерация. 

С други думи, на местно ниво говорим за помощ на Донбас, а в световен мащаб за конфронтация със САЩ и страните от НАТО.

Боевете в Украйна са засенчени от чудовищни военни престъпления на наказателните батальони украински националисти, а властите в Киев се опитват да превърнат гражданската война и сблъсъците с руската армия в риалити шоу за западния зрител.

Азов, Айдар и други фашистки организации, включително тези в редиците на въоръжените сили на Украйна (ВСУ), не само систематично нанасят удари по цивилното население на ЛДНР, измъчват и убиват военнопленници, но и разбиват градове, които преди са били контролирани и дори сега контролирани от Украйна, крият се зад населението, тероризират цивилни, организират провокации.

Защо украинските фашисти убиват украинци?

Трудно е да се повярва в логиката на тяхното поведение, ако човек се придържа към обичайните представи за войната на една държава с друга държава. Но фашистите водят война не само срещу Русия, но и срещу тази част от украинския народ, която смятат за по-низша, тяхната война е от националистически, расов, колониален характер.

Могат ли украинците да изстрелват ракети срещу населението си само за да обвинят Русия за това? питат някои. Могат, защото рускоговорящите хора от източната част на Украйна за тези фашисти са „Ватници", „Колорадски бръмбари", „Подчовеци ".

Фашистите в източната част на Украйна през всичките години на независимост и особено през последните осем години активно „преквалифицират" хората в украинизъм. Те, подобно на германските фашисти, измислиха цяла "украинско-арийска цивилизация", която според техния план трябва да изпълни цялата духовна сфера на обществото.

И тъй като сега градовете им се отнемат със сила, тъй като населението иска военните действия да приключат бързо с победата на ЛДНР и Руската федерация, те използват тактиката на изгорената земя. Ако Волноваха, Мариупол, Краматорск, Славянск, заедно с техните жители, не са Украйна, тогава няма да бъдат на никой, това е тяхната логика.

Ако тези фашисти се бяха сражавали в западноукраинските градове, щяха да действат съвсем по-различен начин. Те ще се грижат за населението, ще извършат евакуацията, ще осигурят доставки, ще пазят сградите. Защото това е „съвсем друга работа", точно там са „нашите хора".

Това е подлата същност на фашизма, който сега се проявява по най-видим и мащабен начин. Няма съмнение, че през всичките осем години след Майдана населението на източноукраинските градове е било под тиранията на тези укроарийци.

Разбира се, не цялата украинска армия се състои от фашисти и още повече, не всички западняци са фашисти. Точно както не всички германци и не всички войници на Вермахта са били фашисти. Но практиката показва, че ролята не се играе от количественото съотношение на фашисти и нефашисти, а от това кой дава тон. И се задава от по-добре организираната сила, която има сила и ресурси. Украинските фашисти са напомпани с ресурси, имат власт и задават тон, защото имат мощни покровители - украинската олигархия и САЩ.

Истинският украински патриотизъм остава да живее дълго заедно със смъртта на Украинската ССР. Целият този псевдонационализъм, основан на митологията и тезата за окупацията на Украйна, няма нищо общо с интересите и нуждите на украинския народ. Значителна част от украинския народ обаче не разбира това, те са под влиянието на „идеологическа дрога". Случва се, но не може да продължи вечно. Боевете по време на гражданската война и спецоперацията на Руската федерация отварят „гной" на украинския фашизъм и изваждат физиономията на тези садисти и бандити на бяла светлина.


 

Репортёр, превод: Cross.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар