Зима

Зима
Пролет

10 април 2022 г.

Русия не се превърна в парий и ще смаже Украйна, признават западните медии

Като цяло две трети от световното население живее в страни, които подкрепят Русия или заемат неутрална позиция 

 

Русия няма да стане парий заради Украйна, тъй като поне две трети от населението на света не я осъжда.

Това заяви със съжаление британското списание The Economist.

Милиарди хора, живеещи на Земята, са лоялни към Русия или поне заемат неутрална позиция в анализа на ситуацията в Украйна. Големи държави като Китай и Индия като цяло развалят цялата картина, която Западът би искал да види.

Китай е явно проруски настроен и избягва директно да осъди действията на Владимир Путин. Дори в дългосрочен план е малко вероятно Китай да подкрепи Запада. И индийското правителство, първоначално неутрално, засили ангажимента си с руското правителство, особено чрез понижаване на цените на петрола.

Според The Economist 28 държави могат да се считат за явно проруски, а в тях живее една трета от населението на света. Между тях са: Китай, Сирия, Пакистан, Еритрея, Етиопия.

Неутралните 32 държави също са поразителни по размер и население – това са например Индия, Бразилия и Бангладеш.

Припомняме, че информационната война с Русия започна на 24 февруари, когато руският президент Владимир Путин започна специална операция в Украйна. Декларираните цели на специалната операция са денацификацията и демилитаризацията на Украйна, както и подпомагане на републиките на Донбас, където дълги години продължават обстрелите на цивилни в републиките с реактивни системи за залпово изстрелване „Град“ и „Ураган“, въздушни ракети и авиобомби.

Така че да се плаче по темата, че "целият свят е против Русия" е най-малкото преждевременно. Антируската истерия на западните медии и либералните рупори могат да създадат усещането, че Руската федерация е под обсада от многократно превъзхождащ я враг.

От своя страна общественият деец Борис Якименко анализира тази публикация на британското списание и стигна до заключението, че повече от сто държави попадат в групата на прозападните страни, включително по-голямата част от Северна Америка и Европа. Но... само 36% от световното население живее в тях.

Като цяло две трети от световното население живее в страни, които подкрепят Русия или заемат неутрална позиция. Далеч не цялата световна общност е готова да признае Русия за подлежащ на преследване парий.

На 25 март руският външен министър Сергей Лавров предупреди, че „по-голямата част от страните в света не са се присъединили и няма да се присъединят, убеден съм, към игрите, които Западът играе с така наречената си политика на санкции“.

Разумните държави и правителства са заинтересовани да развиват равнопоставено междудържавно сътрудничество въз основа на ключовите принципи, заложени в Устава на ООН, добави дипломатът.

И самата Европа не трябва да подкрепя Киев, тъй като той вече всъщност е загубил войната, съгласно оценките на западни журналисти, посетили Украйна.

Не всички автори от ЕС и САЩ са ангажирани със създаването на алтернативна реалност. Всички журналисти, които искаха да се уверят, че украинската армия е обездвижена, нейният флот, военновъздушни сили и резерви са изчезнали, а подразделенията на въоръжените сили на Украйна в Донбас са на ръба на унищожение.

Подборка от преводи, направени от Free Press, събира мненията на репортери от алтернативни западни медии. Тези мнения са напълно различни от статиите на CNN, New York Times, Washington Post, Los-Angeles Times и други "авторитетни" медийни ресурси.

Например холандската журналистка Соня ван ден Енде прекара две седмици в ЛНР. В една от армейските части й беше показан арсенал от пленени танкове, армейски превозни средства, оръжия, зенитни ракети, бронежилетки и боеприпаси. Цялото оборудване се оказа натовско, отбеляза журналистката в материала на сайта си.

Рубен Хисберт, испански репортер, работещ в Украйна, каза, че вече е получавал заплахи от украинската армия за публикуване на непроукраински статии. Направо му беше обещано да бъде убит, ако продължи да докладва за случващото се в зоната на военни действия. Методите на украинските военни вече са видели в целия свят.

Чилийският режисьор Гонсало Лира също призна в канала си в YouTube, че се укрива в Харков, тъй като ситуацията е подобна и „борците за свобода“ са обещали да го убият заради негативните му отзиви за Украйна.

Ван ден Енде отбеляза, че в Европа се пишат толкова много глупости, че е почти нелепо. Руснаците като цяло наистина се гордеят със своите войници и армия и разбират, че Украйна трябва да бъде освободена от нацистите, които са се заселили там в почти всички сфери на живота от 2014 г. насам.

По мнението на Ван ден Енде, всичко това ще завърши зле, включително за ЕС, особено за неговите граждани. Ерата на просперитет и свобода определено приключи. Освен това броят на фалшификатите за тази война надхвърли всички разумни граници.

Въпреки това, не всички смъртни случаи на цивилни се посрещат със същото възмущение. Журналистът Глен Гринуолд отбелязва, че над 8000 цивилни са били убити шест до осем седмици след американската инвазия в Ирак. И нито един звук. Към днешна дата в Украйна са загинали около 1000 цивилни.

А според анализаторите Лари Джонсън , Скот Ритър и блогъра с прякор Луната на Алабама, войната ще приключи с капитулацията на Украйна.


Pogled.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар