Зима

Зима
Пролет

10 април 2022 г.

Да се защитава Украйна в този конфликт е аморално, цинично и глупаво

Западът и САЩ се държат като Хитлер и Гьобелс, заедно с друсаната си марионетка Володимир Зеленски в Киев 

 

Най-доброто опасение за Путин чух от жена ми, която мисли, че има голям риск той да свърши като Денерис Таргариен от „Игра на тронове“. 

Фанатичното му преследване на справедливостта да се разбие катастрофално с изпепеляване на всичко живо и тотална несправедливост. Това впрочем е билбейски сюжет. Само Господ Бог може да бъде докрай справедлив. А човек може да бъде справедлив само чрез Господ, което е големия препъни камък за либералния и атеистичен режим, който управлява западния свят днес.

Гордостта е голямото изкушение на Русия, както и на Израел. При Америка е диагноза:). Повечето примери от историята, а не от филмите са такива.

Путин води справедлива война, която всеки миг може да се обърне срещу него. Тук е моментът за ремарка на досада от всички реплики за това, че няма справедливи войни и прочие банални консуматорски глупости. Нищо, че същите консуматори имат това, което имат, благодарение на столетия от кръвопролития.

Хиляда години войни изграждат Запада, един век психология го съсипва, казва Чоран и е много прозорлив. Ние сме разглезени от поколението на човекът-маса, много добре описан от Ортега и Гасет. Хора, които потребяват постигнатото преди тях без да мислят как е постигнато, от какво и как е направено и които живеят безгрижно в продължение на 70 години без война. Ние сме се отучили да мислим войната като част от живота си, нямаме нищо против когато американци я водят далеч, а и близо до нас, но се потрисаме когато я води Русия. Защото умните и красивите помним какво ни причини комунизмът на Русия, а той беше отвратителен. Така мисля.

Днешна Русия и световният контекст, обаче, имат много малко общо с нашите спомени. Днес САЩ са комунистическия СССР, ЛГТБ – диалектическия ексхибиционизъм и арогантния цинизъм на парите са новата идеология и новия Западен интернационал, а аз като човек, който помни отвратителността на предишните няма как да харесвам сегашните.

Освен фактите за кризата с Украйна, които знам като журналист, това е и основният ми мотив да съм на страната на Путин и Русия, които във всеки един момент могат да се превърнат в Хитлер и кошмар – давам си сметка за това. За сега обаче Западът и САЩ се държат като Хитлер и Гьобелс, заедно с друсаната си марионетка Володимир Зеленски в Киев (Филип Петен и Маги Халваджиян в едно).

Мисля, че руската агресия днес е напълно оправдана, защото е провокирана от осем години (военни престъпления от страна на украинците за които Западът си затваряше очите), а САЩ тикаха Путин към нея методично и безкрупулно в продължение на десетилетие. Докато не му оставят друг изход.

Путин щеше да сгреши повече, ако не бе започнал тази война, поставен в лошата киркегорианска дилема на екзистенциалния избор да съжалява, ако направи едното или другото.

Няма по-отвратително нещо в днешния свят от продънената либерална идеология на празнота и опустошение, която лицемерно си слага маската на миролюбивост и дистанцирана отчужденост от всичко човешко, а дълбоко в себе си е агресивен бяс, който иска да унищожи всичко, което живее и те кара да заживееш (умреш) като него. Хилъри Клинтън (родена в Парк Ридж, Илинойс и от методистката църква) е повърхностен, но събирателен образ на тази бездарна кариера да завладееш света. Невзрачна и ненадарена с нищо, освен с амбиция жена, която е тръгнала да командори всичко живо. Това наистина е атавистичен бяс, който тръгва от първородни грехове.

Все пак мисля, че в Западната агресия срещу Русия има нещо ирационално, хистерично и коварно по женски, а това е защото Западът е забравил какво е да воюваш и се е сринал в плитки емоции, психология и нарцистична саморефлексия. Което не му пречи да праща оръжия на шута Зеленски. Защото не му стиска да се сблъска директно с Русия, както би направил мъж срещу мъж. Тук имаме женски хистеричен отпор на опит за реабилитация на мъжкото и разумно поведение в света и не съм оптимист.

Мисля, че съм на губещата страна, която си отива от този изнежен и оглупял западен (западнал) свят.

Това, което искам да кажа след този дълъг преамбюл е следното: Да се защитава Украйна в този конфликт е аморално, цинично и глупаво. Аморалността идва от прелест на ума, неосведоменост и нарцистичност. Защитават се криминали, които изтребват методично собствения си народ в услуга на американския стратегически интерес. Тяхната синергия е това.

Днес Западът праща оръжия и милиарди на Коломской и прочие корумпирани и деградирали типове, които ще оставят Украйна да потъва, както я оставяха в последните осем години след Майдана.

Глупост е да воюваш срещу себе си, което Европа прави в момента.

Българи ходят на митинги в тяхна подкрепа и развяват знамето на страната, която изби стотици етнически българи, оскверни паметник на нашите опълченци там и то веднага след Майдана. Това е срамота. Етическа, естетическа и метафизическа катастрофа. А цинизмът идва от слагачеството със силните на деня, които на пръв поглед са САЩ и слугинажа им от ЕС. Второто е разбираемо. Първото не е.

Повечето популярни хора на моите години и отгоре, които късат ризи за Украйна и си пускат снимки в жълто и синьо бяха комунистическа номенклатура или ДС, или и двете, помня ги много добре. Има и хора, които бяха номенклатура и БКП, но останаха почтени към собствената си история и не се пребоядисаха, нито се литкат по мейнстрийма, което е за уважение.

Лошата новина за умните и красивите е, че повечето българи в този случай са с ума си и са за Русия, а ястребите за украинските нацита са огромно малцинство. Онзи ден в София излязоха на митинг в подкрепа на Украйна със свастики по гърбовете по-малко от 0.5% от жителите на столицата.

Ако утре Херо Мустафа изчезне като Аладин от вълшебната луминисцентна лампа тези хора дори няма да се чуят. Колкото и кресливи да са днес в медиите.

Интересни времена. Благодарен съм, че съм свидетел.


Явор Дачков, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар