Зима

Зима
Пролет

20 април 2022 г.

Белият байрак! Спешить надо!

Зеленски "вие на умрело". Щял да се бие докрай. За какво е този театрален героизъм, с цената на една Украйна превърната в пустиня? 

 

Зеленски предупреди, че ако последните защитници на Мариупол бъдат избити, преговори за примирие повече няма да има.

Неговите думи означават три неща.

Първо, че героизмът и себеотрицанието на батальона „Азов“ заминават в миналото и второ, че руснаците постигат целта си, която е да свържат Крим с Донбас.

Третият факт е най-трагичният. Той се дължи на омразата на Джо Байдън към Русия и неспособността му да прецени кой точно предизвиква. О-о-о, Русия е агресорът. Путин е престъпник! Руснаците са жестоки. Момент, американците в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан – туризма ли развиваха? Защо не се вслушаха в думите на Еманюел Макрон за спиране на езика на омразата? Че рано или късно трябва да се разговаря с Путин? Че Русия ще си остане там където е и няма да се премести другаде заради Зеленски. Ние сме съседи и между нас "Китайска стена" няма да има!

Първата причина са самите американци. Те са добри със сметачните машини, но в геополиката са необходими други качества. Генералите от Вашингтон пресметнаха, че от 45 милиона украинци, поне десет са способни да стрелят. Че една територия два пъти колкото Франция не може да бъде превзета и окупирана от руснаците.

На теория това е така. Де факто обаче в Тексас и Калифорния, не са чували изобщо за един свещеник на име Димитър Донски. Той повежда мужиците срещу монголските окупатори и вилите побеждават ятаганите. Идва ред на японци, турци и китайци – резултатът е същия. Империята се разширява и стеснява от Сахалин до Аляска и от Крим до Владивосток. В последствие Русия гъмжи от хора с дръпнати очи, но в повечето случаи те са по-предани към Русия от чистокръвните руснаци.

Екатерина Велика е германка. Сталин е грузинец, Дзержински - поляк, а Лавров – арменец. Французите не забравят „Березина“. Руснаците маршируват на „Шанс Елизе
през 1812 година. Германците са разбити при Сталинград и Червената армия спира само след като нейните войници забиват знамето върху покрива на Райхстага. Затова Макрон и Олаф Шолц говорят в един глас и зовът за преговори преди да е станало късно.

Зеленски обаче "вие на умрело". Щял да се бие докрай. За какво е този театрален героизъм, с цената на една Украйна превърната в пустиня? Приятелите му Борис Джонсън и Джо Байдън няма да го подкрепят с нищо друго освен с пари. Европейците ще приютят милиони бежанци, но бойци в Одеса няма да пратят. 

Изходът е само един. Да се намери някой, който да убеди Зеленски, че само „Белият байрак“ ще спаси народа му.


Божидар Чеков, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар