Зима

Зима
Пролет

8 май 2022 г.

Владимир Путин: Победата ще бъде наша, както през 1945-а

"Днес е наш общ дълг да предотвратим възраждането на нацизма, който донесе толкова страдания на народите на различни държави."

 

 

Руският президент Владимир Путин поздрави ветераните от Великата отечествена война и гражданите на Украйна по случай Деня на победата, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

"Искрено пожелавам на украинските ветерани от Великата отечествена война психическа издръжливост, добро здраве и дълголетие, а на всички жители на Украйна - мирно и справедливо бъдеще", се казва в поздравителната телеграма.

Путин изпрати и поздравителни послания до ръководителите на признатите от Москва Донецка и Луганска народни републики. Путин написа, че в момента военните на Русия, ЛНР и ДНР "като предците си, рамо до рамо" се "борят за освобождението на родната си земя от нацистката мръсотия", цитира го Газета.ру. Президентът също така изрази увереност, че "както през 1945 г., победата ще бъде наша".

Прессекретарят на президента - Дмитрий Песков в интервю за радиостанция "Москва говори" уточни на кого в Украйна са били изпратени поздравленията на държавния глава по случай Деня на Победата.

Песков подчерта, че поздравленията всъщност нямат конкретен адресат. 

"Те са за всички онези, а в Украйна има много такива, за които паметта на Великата отечествена война е свещена, за които 9 май е свещен, свещен празник - Ден на Победата", каза говорителят на Кремъл.

Руският президент изпрати поздравителни послания до лидерите и гражданите на Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Абхазия, Южна Осетия, Донецката народна република, Луганската народна република и народите на Грузия.

"Днес е наш общ дълг да предотвратим възраждането на нацизма, който донесе толкова страдания на народите на различни държави", каза още в обръщението си руският държавен глава.

На Червения площад в Москва вече се състоя генералната репетиция за военния парад, в който ще участват около 11 000 военнослужещи, сред които кадети на военни учебни заведения, ученици от военни училища, кадети и членове на движението "UNARMIA", както и представители на други правоприлагащи органи на ФСБ, Националната гвардия и казашкото движение. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар