Зима

Зима
Пролет

29 май 2022 г.

Европейската комисия била представила своите препоръки за развитието на българската икономика

Тия, дето ни набутаха в енергийната криза и в инфлационна спирала, сега ни дават акъл как да се спасяваме 

 

Европейската комисия била представила своите препоръки за развитието на българската икономика. 

Нещата отивали много на зле. За да дръпне България напред, трябвало да намали енергийната си зависимост от Русия и да ускори преминаването си към ВЕИ.

За да се води борба с бедността, трябвало да се подобри качеството на образованието, да се намали доплащането за здраве, да се борят регионалните различия, да се планират по-добре финансите и да се укрепи информационната база на публичните финанси. Също така много трябвало да се внимава, защото предстояло повишаване на лихвите по ипотечните кредити.

Приемането пък на еврото било „уникална възможност за модернизиране на икономиката“. 

Разбрахте ли? Тъй като днес съм решил да бъда позитивен, няма да споделям впечатлението си, че европейските чиновници, които са писали доклада или са били нонстоп пияни или са решили да препишат първите им попаднали глупости, защото изобщо не им пука.

Тия, дето ни набутаха с маниакалното си поведение и с русофобските пристъпи в енергийната криза и в съответната инфлационна спирала, сега ни дават акъл как да се спасяваме. Ключовите съвети обаче са точно в обратната посока.

България просто трябва да продължи дългосрочните си и изгодни договори за петрол, газ и ток с Русия, докато изгради напълно това, което ще й даде други равностойни опции, ако чак толкова ни дразни търговията с тази Русия. 

За държавни инвестиции в производството и за държавна подкрепа на българския износ няма да казвам нищо, защото мазол имам на езика си и като сънувам безотговорното и авантюристично управление на държавата, херпеси ми излизат.

И ако е възможно да ни спестяват медийните глупости, защото и ние нерви имаме. 


Юрий Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар