Зима

Зима
Пролет

7 май 2022 г.

"Кой си мислиш, че си? Турция трябва теб ли да пита какво решение да приеме?“

"Не знаеш как да управляваш Украйна и заради това загинаха хиляди хора. Кръвта им е върху ръцете ти." 

 

Читателите на вестник En Son Haber бяха възмутени от думите на Володимир Зеленски за пътуванията на руснаци в Турция, предава РИА Новости.

По-рано президентът на Украйна в интервю за гръцката обществена телевизия ERT нарече неприемливо решението на Анкара да приема туристи от Русия. Според Зеленски „това са двойни стандарти“ и „несправедливост“.

"Имаме още една поговорка. Ако обичате магарето твърде много, то си представя, че е състезателен кон. Светът обгради Зеленски с малко повече внимание и той се побърка. Всичко е много просто", изрази мнение един читател .

„Европа например получава газ и дори започна да получава два пъти повече, защо не се сърди на европейците?“ - попита друг коментатор.

"Нямаме проблеми с руския народ. Защо да разваляме отношенията?" - заяви друг читател.

"Кой си мислиш, че си? Не знаеш как да управляваш държавата и заради това загинаха хиляди хора. Кръвта им е върху ръцете ти", подчерта Алтан Халил Йълмаз.

„Неблагодарен човек. Турция трябва теб ли да пита какво решение да приеме?“ – възмущава се Рик.

„Какво те интересуват теб туристите, които ще дойдат при нас, нещо не разбирам“? – изрази своето недоумение Ерхан.

„Спрете да давате нашите дронове. Нас така ни плашеха дълго години. Този път и ние ще започнем да заплашваме“, обобщиха читателите.

В края на март в Истанбул се проведоха преговори между делегациите на Москва и Киев. Както отбеляза външният министър Сергей Лавров, са очертани някои очертания на споразумението, по-специално готовността на Украйна да бъде неутрална, неблокова, неядрена страна, при условие, че ще й бъдат предоставени гаранции за сигурност. Въпреки това, следвайки собственото си предложение, Киев промени позицията си и сега саботира преговорите.

В края на април турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че все още има напредък в преговорите между Москва и Киев. Той изрази надежда, че лидерите на двете страни ще приемат поканата на турската страна и срещата на високо ниво може да се проведе в Истанбул.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар