Зима

Зима
Пролет

14 май 2022 г.

Единствен Макрон се опитва да наложи дипломацията вместо стрелбата, но гласът му е глас в пустиня

Едно е сигурно, продължението на войната води неизбежно към загуба на европейската икономическа и политическа независимост 

 

Опитайте се да купите нова кола, произведена в Европа. Вече няма! 

Производството на коли замря. Дистрибуторите на европейски марки ще ви предложат японски, корейски, американски коли, или европейски на старо. Коли стар модел, забравени в някой склад, но нови модели няма да намерите. 

Юмручето на Зеленски, телевизионните му вопли срещу руския агресор и виновността на европейците, които работят с Русия, вече имат резултат. Като "Китайска капка", ден след ден, второстепенният украински актьор, се превърна в гробокопач на европейската икономика. Психолог от класа, той се прицели в съвестта на европейците и безспорно успя, защото за "съвест" каски и бронебойни жилетки няма.

Всекидневният сериал от автобуси с бежанци, плачещи майки, уплашени деца, както и соченият за виновник - Путин, раздрусаха из основи комфорта на западния гражданин. Зеленски пропусна да им благодари за гостоприемството. Задавени от излиянията му, западните медии не посмяха да разобличат най-корумпираната на територията на Европа страна, каквато е Украйна. Чашата започна да прелива едва когато "Зеленият човек" се самопроизведе защитник на европейските ценности и на демокрацията. Без да е поканен, той твърди, че Украйна вече е заслужила правото си на членство в ЕС!? Тръпките които побиват европейците, посрещащи бежанците, не го вълнуват изобщо. От Берлин Олаф Шолц предупреди, че ще са необходими 100 години за възстановяването на Украйна, но няма кой да чуе.

Лишени от енергия, с недостиг на суровини автомобилните заводи, един след друг, спряха да произвеждат. Те не са първите, не са и последните.

Джо Байдън, шест месеца преди фатални за него избори, кредитира опълчението на Зеленски с 40 милиарда долара. Тези пари гарантират на американската оръжейна промишленост поръчки за неограничено време.

С вековна омраза към Русия, поляци и украинци изобщо не говорят за Мир, а за победа. Победа за кой и срещу кого? Единствен Макрон се опитва да наложи дипломацията вместо стрелбата, но гласът му за сега е глас в пустиня. За разлика от него, войнствената Фон дер Лайен и женственият Шарл Мишел говорят като хора с изпити мозъци. Без да са избирани и без какъвто и да е мандат, тези високопоставени чиновници насърчават Зеленски да воюва вместо да преговаря. 

Едно е сигурно, продължението на войната води неизбежно към загуба на европейската икономическа и политическа независимост. 


Божидар Чеков, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар