Зима

Зима
Пролет

3 май 2022 г.

След разходката си до Киев те ни лъжат още по-нагло!

Дълбоко грешат, ако си мислят, че всички българи са носители на англосаксонските „ценности“ - невероятна наглост, коварство, алчност, лицемерие, високомерие 

 

„Харвардските възпитаници“, заедно с още няколко подобни на тях овластени недоразумения, се разходиха за наша сметка до Киев. 

Пред тях шута, станал по волята на съдбата и на Америка президент на Украйна – Владимир Зеленски, изигра поредната си сцена на отговорен държавник,  подкрепян от „целият цивилизован  свят“.

Но не по-малко любопитни са и  приказките, изказани от  американския възпитаник Кирил Петков. Ако вярваме на контролирани от правителството родни медии, там той е  възвеличавал Зеленски и му е благодарил за лидерството, което е показал не само за Украйна, но и за целия свят. След добре режисираната от пиарите на Зеленски разходка на българските гости, известният сред значителна част от сънародниците ни  с гальовното прозвище  „Киро простото“, е споделил:  „Бях шокиран, когато видях бомбардирани жилищни сгради, които дори нямат военни, видях детска играчка в руините на жилищна сграда, ударена от руска ракета… Не съжалявам, че уволних министъра си на отбраната, когато използва определението „специална военна операция“, никой не трябва да казва нищо друго, когато вижда такива ужасяващи картини, като война срещу свободния свят и война срещу цивилни.” Премиерът е категоричен:  „Всеки, който вярва, че е част от свободния свят, трябва да застане зад Украйна, независимо дали се чувства пряко заплашен!”

Вероятно  този човек не е и чувал за това, което се е случило на 2 май 2014 г. в украинският град Одеса. Тогава в тамошният Дом на профсъюзите бяха живи изгорени от фашисти 42 души. Вината им бе в това, че те не приеха наложените им от Америка вождове и насока на развитие на родината им. Смята се, че това събитие е поставило и началото на гражданската война в Украйна.

На 27.07.2014 г. украински неонацисти обстрелват с реактивни системи за залпов огън град Горловка – убити са 20 мирни жители, сред които 23-годишната Кристина Жук и нейната 10-месечна дъщеричка Кира. На 14.08.2014 г.  загиват от украински снаряд 11-месечната Настя Подлипская и майка и Лера. В Донецк има паметник, на който по-голямо дете е закрило с тялото си малко момиченце – той е посветен на донбаско момче, което умира от  шрапнели на изстрелян от украински военни снаряд, за да спаси сестричката си. Само от 2014 г. до 2020 г. на територията на ДНР и ЛНР са убити от принадлежащите към „свободния и цивилизован свят“ украински военни 149 деца!

В продължение на осем години украинският неонацистки режим е убивал и осакатявал мирното население на Донбас. По данни на ООН за този период са загинали над 3000 мирни жители, които не са участвали във въоръжения конфликт. Украинските войски са ги унищожавали с крупнокалибрена артилерия, минохвъргачки, гранатомети, стрелково оръжие. Ранени са над 5500 цивилни. Съвсем съзнателно са разрушени над 2200 обекта на гражданската инфраструктура – училища, детски градини, болници, съоръжения за пренос на електричество, газ, вода и др. Над 8000 кв.км в Донбас са засипани с мини и невзривени боеприпаси от украинските военни, които стават причина за смъртта на много хора.

Геноцидът, осъществяван  от неонацисткият режим в Украйна  придоби още по-голям размах след започването на руската операция за демилитаризация и денацификация на тази страна. Само в Донецката народна република (ДНР) за последните 75 дни са загинали 97 мирни жители, в това число и три деца. Ранени са  428 мирни жители, в това число 36 деца. Целенасочено са разрушени от принадлежащият към „свободния и цивилизован свят“ украински режим  2958 жилищни сгради, 640 обекта на гражданската инфраструктура и др.

Войските, които командва президента Зеленски, обстреляха с балистични ракети „Точка-У“ центъра на град Донецк, железопътната гара в град Краматорск, продължават да нанасят удари по мирното население в освободените от Русия населени пунктове. Целта им е да убиват и осакатяват, колкото се може повече мирни хора, максимално да разрушават гражданската инфраструктура. Подход, който винаги и навсякъде е бил следван стриктно от тези, които осем години обучават украинските въоръжени сили – САЩ, Великобритания, НАТО. Доказателствата за това са предостатъчно – непредизвиканите им с нищо  агресии в Югославия, Сирия, Либия, Афганистан, Ирак и т.н.

„Харвардските възпитаници“ и цялата им шуробаджанашка тайфа, заляла коридорите на властта у нас, сега леят крокодилски сълзи за „войната срещу цивилни“. И ентусиазирано апелират към нас, ако се чувстваме част от „свободния свят“  да застанем зад създадената от него  Украйна и  нейният президент. Но що за „свободен“  и „цивилизован“ е този свят и неговият продукт Зеленски, много точно разкриват двама американски журналисти – Макс Блументал и Еша Кришнасвами в  медията  The Grayzone. Сензационната им публикация е озаглавена  достатъчно красноречиво: „Един предател по-малко“: Зеленски наблюдава кампанията за убийства, отвличания и изтезания на политическа опозиция“. Известните американски журналисти пишат, че докато твърди, че защитава демокрацията, украинският президент Володимир Зеленски в действителност използва ситуацията,  за да постави извън закона редица опозиционни партии и да арестува своите съперници. Неговите авторитарни постановления предизвикаха изчезването, изтезанията и убийствата на редица правозащитници, журналисти и държавни служители, обвинени в „проруски“ симпатии, пишат Макс и Еша. Те припомнят за страшната Служба за сигурност на Украйна (СБУ), която е създадена и обучавана от американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) и използва най-активно фашистки паравоенни формирования в държавата. Сега тя „изпълва огромния си архипелаг от подземия за изтезания с политически дисиденти.“  Украинският президент забрани 11 опозиционни партии и в същото време даде пълна свобода за развихряне на откровено фашистки и пронацистки партии, припомнят американските журналисти.  Макс и Еша цитират имената на много известни украински интелектуалци и правозащитници, които сега са в подземията за изтезания на СБУ  по лични заповеди на президента Зеленски: Ян Таксюр, Елена Бережная, Елена Вячеславова, Юрий Ткачев, Олег Новиков, Максим Риндовски и много други.

С одобрението на най-висшите ешалони на украинското ръководство  негови военни осъществяват истински  зверства срещу пленени руски войници и офицери и „с гордост показват садистичните си действия в социалните медии“. Макс и Еша пишат, че украинските власти широко използват технологията за разпознаване на лица на американската компания Clearview AI, за да идентифицират руските жертви и после да се гаврят с техните близки и роднини в социалните медии.

По заповед на Зеленски са национализирани всички телевизии  и вместо тях се появява един единствен  24-часов канал, наречен „Обединени новини“, за да разпространява  „истината за войната“. В Украйна се води голяма  пропагандна кампания, наречена „Тотална война“. Нейната цел е да се създават и тиражират фалшиви изображения и  истории, за да се демонизира Русия. Макс и Еша цитират Генадий Друзенко – ръководител на украинската военна медицинска служба, който публично заявява, че е „издал заповед за кастрация на всички руски мъже, защото са нечовеци и по-лоши от хлебарки“. В украински телевизионни предавания зрителите се призовават да убиват руски деца и т.н.

Тъй като в Украйна ускорено продължават да се вливат оръжия от държавите от НАТО и войната се  разраства, зверствата от страна на кървавият украински режим със сигурност ще се увеличават. И то с  „благословията на висшето ръководство в Киев“, обобщават американските журналисти.

По същото време, когато „харвардските възпитаници“ се шляеха по специално подготвеният им от пиарите на украинският президент маршрут, неговите „демократични“ въоръжени сили за пореден път обстреляха и град Макеевка в ДНР. Смъртоносно бяха ранени две деца – петгодишно момиченце и 11-годишно момче. По-късно те починаха от раните си, които много вероятно е да са получили от български снаряди. Естествено, за представителите на „свободния и цивилизован свят“ – „харвардските възпитаници“ и тайфата с тях, както и за „показалия лидерство в света“ Зеленски,  този факт не представлява никакъв интерес.

Пред украинците „Киро простото“ е заявил категорично: „Украйна ще победи в тази война и всички демократични страни ще застанат зад вас – няма съмнение в мен, че това е единственото нещо, което може да се случи“! След подобно изявление човекът определено трябва да бъде прегледан от специалисти – подобно на негови любими американски вождове и той най-вероятно има проблеми с психичното си здраве.

„Харвардските възпитаници“ и цялата им шуробаджанашка тайфа дълбоко грешат, ако си мислят, че всички българи подобно на тях са носители на англосаксонските „ценности“ като невероятна наглост, коварство, алчност, лицемерие, високомерие и др. И подобно на тях и те наистина вярват, че победата ще принадлежи на неонацисткият режим в Украйна и на президента Володимир Зеленски. Със сигурност точно това няма как  да се случи: сегашният режим, а с него и самата Украйна като държава във вида, в който я има, несъмнено  ще престанат да съществуват. 

Най-вероятно ще се сбъдне това, за  което тези дни заяви един от най-добре информираните хора не само в Русия, но и в света – секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация  Николай Петрушев: „Неизбежният резултат от политиката на Запада и подконтролния му киевски режим ще е само разпадането на Украйна на няколко държави“.

И преобладаващата част от тях определено няма да  са ориентирани към така любимия на премиера ни „свободен свят“.


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар