Зима

Зима
Пролет

9 юни 2022 г.

99 години след деветоюнския преврат Македония пак може да свали главата на премиера

Дали и Петков ще погине заради македонската си авантюра? 

 

Историята се повтаря, но като фарс. 

99 години след военния преврат на 9 юни, довел до екзекуцията на законния министър председател Стамболийски, в София започна метеж, който е на път да свали главата на Кирил Петков.

Тогава заговорниците обвиняват Стамболийски, че със съюза си с Белград е предал българската кауза в Македония. И именно македонски войвода обезглавява премиера за назидание.

Мълвата говори, че отрязаната глава е занесена на цар Борис, който е осведомен за преврата и го подкрепя заради македонската афера.

Днес превратаджията Слави Трифонов пробва същия македонски сценарий към премиера, обвинявайки го, че предава интересите ни в Македония на Брюксел, но косвено и на Белград, където е родена македонистката доктрина.

99 години по-късно пак се мълви, че държавният глава е в течение на заговора срещу министър-председателя и го одобрява пак заради македонските дела.

След кървавия преврат министри на БЗНС бягат зад граница. Ако превратът на Слави успее, дузина министри на ПП също спешно ще се изнесат навън - едни в Европа, други в Канада.

Вече 99 години Македония е лобно поле за българските политици.

Дали и Петков ще погине заради македонската си авантюра?


Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар