Зима

Зима
Пролет

9 юни 2022 г.

Димитър Аврамов: Ако някой е бил брокер, кога си го открил?

"Най-лошото, което може да се случи на това Народно събрание, е нов кабинет тип "Любен Беров." 

 

"В момента сме в ситуация да бъде създадено ново мнозинство. Вариантите за това са няколко. Говорим за политическа сделка – тази сделка може да е официална - чрез разговори и ангажименти, може да е корупционна. Оттук имаме влошаване на политическата формула." 

Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

"Конюнктурните договорки и конюнктурните интереси движат процесите. Факт е, че имаме правителство, което иска на всяка цена да остане на власт, ще трябва да прави компромиси и да си плаща за това. Как ще си плаща – политически или корупционно – предстои да видим."

"Новите парламентарни избори при тази формула на нестабилност винаги чукат на вратата", отбеляза Димитър Аврамов, според когото в това няма нищо лошо.

"Най-лошото, което може да се случи на това Народно събрание, е нов кабинет тип "Любен Беров" – напълно безотговорно парламентарно мнозинство, за което никой не е гласувал, което се конфигурира само и подменя концепцията на целия мандат и волята на избирателите. Такъв вариант е възможен, не бива да го изключваме."

"Първите изказвания на "Продължаваме промяната" и премиера вчера бяха напук. Нещата заприличаха на размяна на грозни реплики след развод. Въпросът не е защо се разделят, а защо са се събирали", подчерта Аврамов.

"Ако някой е бил брокер, кога си го открил? Виждаме много грозен развод. Отговорността е и на двете страни. ПП не реагират адекватно, не реагират политически."

"Слави Трифонов и ИТН не се държат като политически представители – те бъркат вота за тях с правото им да изразяват собствени мисли", смята Димитър Аврамов.

"Когато представляваш някого, трябва да се държиш много по-възпитано в политическия процес. Не може да се държиш като феодален лорд в едно модерно общество, в което процесите са изключително сложни."

"Премиерът Кирил Петков не разбира политическия процес", категоричен е политологът.

"Той вчера ни представи Бойко Рашков като някакъв Супермен, като човек, който е спуснат от Господ на земята, за да въдвори справедливост."


Няма коментари:

Публикуване на коментар