Зима

Зима
Пролет

8 юни 2022 г.

Защо тези на власт са нагли, необразовани и глупави?

А  следващият път, когато отидем на избори, е добре да се запитаме откъде са дипломите на кандидатите за властта. В наш жизнен  интерес е да го направим 

 

Поредно неадекватно решение  взеха  инфантилни недоразумения, с които сега са препълнени коридорите на властта у нас. 

Става дума за забраната над страната ни да прелети за съседна Сърбия руски самолет с дипломат №1 на планетата: Сергей Лавров.  Този високо ерудиран, опитен и почтен човек – за разлика от овластените дебили на Запад и у нас, определи затварянето на  въздушното пространство от България, Северна Македония и Черна гора, като  безпрецедентен, скандален  и  възмутителен акт. А позицията на Запада е цинична, защото се опитва да лиши Сърбия от правото и свободата  и да избира своите партньори. И така да я накаже за това, че тя се ръководи в своята политика от националните си интереси, има свои принципи и достойнство.

Точен коментар на този акт направи и Константин Косачов, заместник-председател на Съвета на федерацията – горната камара на руския парламент. Колективният отказ на България, Черна гора и Северна Македония да пропуснат самолета на руския външен министър Сергей Лавров, е насочен срещу две суверенни европейски държави. 

„Към погребалната бригада в лицето на Великобритания, Полша, трите балтийски страни и Чехия сега се присъединиха България, Черна гора и Северна Македония. Гробари на истинската европейска мечта!“, написа изтъкнатият руски политик.

А сръбският външен министър Александър Вулин изтъкна: „Свят, в който дипломатите не могат да се борят за мир, се превръща в свят без мир“. И добави: „Сърбия се гордее с това, че не е част от антируската истерия, а тези страни, които се присъединиха към нея, ще се срамуват“.

Впрочем яснота в ситуацията ще получим, ако си припомним, че точно България заедно с  „хиената на Европа“, както Уинстън Чърчил много точно нарече  Полша, бяха първите две страни на нашият континент, които забраниха руски полети. Меракът на днешните ни управляващи да бъдат забелязани от западните си господари и потупани по рамото, се оказва наистина грандиозен.  По-късно това решение бе приложено от Евросъюза.

За всеки що годе мислещ човек е пределно ясно, че с появата на „харвардските възпитаници“ и цялата им шуробаджанашка тайфа във властта, държавата ни окончателно премина на дистанционно управление. Всяко решение, включително и това дали да се пропусне самолета на руският външен министър да прелети над страната ни или да му се забрани, се взема по заповед  на САЩ.

Този акт е само един от безкрайната поредица от безумия, които сътвориха недоразуменията на власт на Запад и у нас. Ключови сред тях се оказаха санкциите, които  се въведоха срещу великата славянска държава. И най-точното определение за тях е пълен идиотизъм: резултатът от „адските санкции“ е, че Русия сега е още по-богата заради невероятният скок на цените на суровините и продуктите, които изнася. А всички нас – простосмъртните жители на Евросъюза, дето имаме нещастието да ни управляват подобни дебили, ни очаква невероятна мизерия и реален глад.

Но защо иначе лъскаво изглеждащи мъже и жени, които непрекъснато ни пробутват от телевизионния екран,  правят всичко това? Те наистина ли не си дават сметка, че с всяко свое действие  ни приближават до първата и последна световна ядрена война?

Аз имам своя гледна точка по тези въпроси и тя определено личи от публикациите на сайта ми. Но сега искам да предложа на вниманието ви мнението на един писател от Гана – държава, разположена в Западна Африка. Той се казва Феми Акомолафе, автор е на много книги, последната от тях се нарича „Африка: континентът на колене“. Изявява се и като журналист, пише за африкански, но и за световни медии. Главен изпълнителен директор е на мултимедийната организация Alaye Dot Biz Limited Dot Biz, която е разположена в най-големият град на Гана – Касоа. Неговото есе,  озаглавено  „Това е образование, глупако!“, предизвика огромен интерес в световната блогосфера и събра стотици коментари. Накратко  ще ви представя основните моменти от него, защото те дават отговор на много важния въпрос: откъде се пръкват всичките тези овластени недоразумения, които така силно вгорчават живота ни?

За Феми крайно време е  колективният Запад да направи нещо за своята образователна система. Като се сравнява поведението на руски и западни официални лица, „веднага се забелязва, че много рекламираното и свръхскъпо „образование“, което се предоставя на Запад днес, всъщност не е на ниво“, пише Феми. Руските действия в Украйна категорично  показват, че лидерите на Запада са емоционално непълнолетни – техните действия реално са в полза на Русия. 

„Разобличаването на импотентността на много рекламираното НАТО също е крещящо за всички; руснаците направиха кайма от това, което се представяше като най-добрата армия в Европа, обучена и оборудвана по стандартите на НАТО. Сякаш всеки ход на американците и техните васали в ЕС е бил изчислен в полза на руснаците“, изтъква Феми.

За него  „руските служители винаги изглеждат добре образовани, информирани, възпитани, изтънчени, културни и уважителни. Западните служители, от друга страна, атакуват света като надменни, невъзпитани, зле образовани, некултурни, провинциални и самовлюбени слабоумни. Липсва им елементарното приличие, необходимо за уважително общуване с равни“.

Феми пита: как колективният Запад се озова със сегашната банда от клоуни, заемащи отговорни позиции? И дава примери: вземете възпитаният и ерудиран Сергей Лавров и  „го сравнете с онова джудже тъпак Антъни Блинкен. Моля ви, как някога великите САЩ успяха да назначат този глупав лек идиот, който трябваше да се ангажира с извисяващ се дипломат от калибъра на г-н Лавров?“, пише Феми.

Въобще сериозно ли е да се сравнява боеца Сергей Шойгу с оръжейният търговец  на корпорацията  Raytheon, американският военен министър  Лойд Остин? И нима може да се намери жена на Запад, която да се сравни с великолепната, вежлива, изтънчена жена, каквато е говорителят на руското външно министерство Мария Захарова?

Феми разказва, че познава отлично Запада, защото е бил студент там. И точно в тази си роля е установил, че има пълно разминаване между това, което се преподава в университетите и това, което се случва в реалния живот. За него „арогантните и напълно невежи западняци нямаха никаква представа, с какво разполагат руснаците, когато въвеждаха своите тъпи санкции, надявайки се, че с тях ще унищожат руската икономика. Ако имаха поне малко  познания по история, география, геополитика и геоикономика, те щяха да са наясно, че Русия – най-голямата по територия държава на планетата, не само е напълно  самодостатъчна в производството на храни, но произвежда почти всички метали, необходими на всички.

Феми ни препоръчва да се вгледаме в лидерите на колективният Запад днес: в старческият манекен Байдън, в инвестиционният банкер Макрон, в адвоката Шолц…
 

В лъжливият, измамен, расистки, хамски, безскрупулен, пиян наркоман Борис Джонсън – как този човек стана лидер на  Великобритания завинаги ще остане една от най-големите мистерии на нашето време. Това също ще е и  едно от най-лошите неща, които британците са си направили“, пише Феми.

Той припомня, че в миналото на Запад е имало солидни лидери – Роналд Рейгън, Хелмут Кол, Маргарет Тачър, Франсоа Митеран, Джордж Буш-старши… Но за него днес  на Запад няма нито един лидер с необходимата „интелектуална дълбочина, нито пък с културна изтънченост, за да се справи със сложните геополитически въпроси“.  

Затова никак не е чудно, че Западът продължава да се самоунищожава с невероятна  скорост,  изтъква Феми.

За африканският интелектуалец  основната причина е деградацията, обхванала образованието на Запад.
Докато други общества  наблягат на сериозната, истинската наука, Запада се фокусира върху „политическа коректност“, върху трансджендъризъм и ЛГБТ+ „ценности“.  Там вече не се преподава не само математика, но и история, география…  Деградацията на образованието доведе до абсурда в крайна сметка Запада да финансира военната кампания на Русия в Украйна, заключава Феми.

Преценете сами дали е прав или не  писателят от далечна Гана.  А  следващият път, когато отидем на избори, е добре да се запитаме откъде са дипломите на кандидатите за властта. И, ако те са издадени от западни университети да отчетем огромният  риск, на който се подлагаме, ако им гласуваме доверие.

В наш жизнен  интерес е да го направим.

Феми Акомолафе

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар