Зима

Зима
Пролет

13 юни 2022 г.

Радостин Василев: Мафията влезе в ИТН, свалям доверието си от Слави Трифонов

"Явно надеждите, които аз и огромна маса от българите имахме, ще останат нереализирани."

 

 

"С огромна тъга обявявам, че освен оставка, не мога повече да подкрепям действията на Слави Трифонов и свалям доверие от него. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи. Но явно задкулисните интереси са по-важни."

Това заяви Радостин Василев на извънредна пресконференция на депутатите, напуснали "Има такъв народ". Сред тях са Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Деян Петков, Николай Радулов и Георги Георгиев.

"Вложих цялата си сила, воля, умения и средства, за да изграждам структури на партията. Аз съм сред учредителите. Дойде момента, в който мафията проби в ИТН. Никой от нас няма да ходи никъде.

Явно надеждите, които аз и огромна маса от българите имахме, ще останат нереализирани. Поведението на Трифонов като едноличен собственик на партията доведе тя да се изчегърта, а последните действия да се изчегърта и държавата.

Решението му не бе координирано с никого. Вчера той два пъти излъга, че е. Не съм го виждал, откакто станах министър. Разбрах за оставката си 30 минути преди той да я обяви", допълни Василев.

"Докато през април 2021 г. бе оправдано изтеглянето ни, то през юли бях свидетел на необяснимо саботиране. През ноември Трифонов ме извика и ми каза, че не е искал това министерство, но то му се е паднало. Аз излъгах много хора, оставих семейството си, създавах легенди за Трифонов за това защо се крие. Досега не съм участвал в партия, но съм адски разочарован. Ангажирах хората в тотото, в националната спортна база и сега всички ме питат какво се случва. Г-н Трифонов ме хвърли на мафията заедно с всички, които съм ангажирал, а аз съм лоялен към тях", настоя той.

"Сега ще ни изкарат предатели. Но аз го каня на полиграф. Много от нас тук са минавали. Той и Тошко Йорданов да кажат дали са вземали пари от хора, които са обладали МРРБ. Казваше, че правителство ще има докато Гроздан Караджов е министър", разказа още той.

"Много колеги ни подкрепят, но не са тук. Той се притесняваше само когато имаше бележката 500к. Слави никога не се е интересувал от мнението на избирателите си, той никога не ги е познавал. Две години не е дошъл да види офиса в родния му Плевен. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. Но ИТН е бизнес проект", каза още Василев, цитиран от Dnes.bg

Министърът на спорта разказа, че преди няколко дни завил, че Караджов ще взриви ИТН, а във връзка с проверките му на столичния ресторант 101 на Сталийски, пуснали лоши неща за него. И дори сложили снимката му в тоалетната на ресторанта.

"Тошко Йорданов дойде при мен и ми каза: Пич, Дългият ме прати да ти кажа да не закачаш Сталийски", обясни Василев.

"Темата Македония никога не е стояла. Просто се нарушиха интереси", каза той за разпада на коалицията. Според него ПП са попречили да се откраднат едни пари от МРРБ.

"За всичките си години не съм откраднал едно захарче. Не мога да бъда купен. Те го знаят това, защото помнят какво стана с Татяна Дончева. Слави бил приятел с Алексиев 20 г., но не знаел за интересите му в МРРБ. Но премиерът знае. И другите депутати знаят. Всички знаят. И затова ни гледат така, мислят ни за крадци", подчерта Василев.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар