Зима

Зима
Пролет

5 юни 2022 г.

Путин печели много повече от териториални придобивки в Украйна

Печели 80 процента от света, всичко извън Запада. Защото западняшкият расизъм хилядолетия наред мачка този свят. Граби го. Експлоатира го... 

 

Санкциите са вид тероризъм-финансово-икономически. Разликата между класическия тероризъм и санкциите е в мащабите. 

Една бомба или повече в самолет, метро, влак, могат да убият 10,200 или 5000 души... Целта е всяване на страх, за да се наложи определена политика. 

Едни санкции като тези сега срещу Русия, засягат милиарди хора. Могат да умрат милиони души. В името на определена политика. В случая наказване на Русия за това, че не се подчинява на западняшкия расизъм, който изживява себе си за Тиран, роден да властва над света. 

Щетите от санкциите надвишават щетите от бомбите. А най-удивителното  с вече седемте пакета от санкции срещу Руската федерация е, че удрят предимно страните, които налагат санкциите и неутрални народи нейде по света. Енергийна криза, продоволствена криза, ресурсна криза, логистична криза, икономическа деструкцията... 

Реално милиарди хора страдат в името на подчинението на Русия. Но тя не се подчинява. Няма и да се подчини. Ако тя се подчиняваше, нямаше да е най-голямата държава в света. 

Терорът санкции явно е контрапродуктивен. Както и  класическият терор-някоя бомба на публично място да е променила политиката на Великобритания срещу ИРА или политиката на Испания срещу баските?... 

Терорът на американските санкции да не би  да сломи Куба или Иран?... Русия пък дори няма да бъде одраскана като държавна мощ. 

Давам отново най-емблематичният пример - Голодомора в Украйна през двайсетте години на миналия век. Тогава гинат  хиляди украинци, защото Западът налага поголовно санкции на СССР. Целта е да не се развие индустриално. Единствената експорта стока е било житото. Сталин е бил принуден от терора на санкциите да изнася селскостопанска продукция , за да финансира тежката си индустрия. В резултат СССР става могъщ. Житницата Украйна умира от глад. Западът пък се принуждава да заложи на Хитлер да възпира СССР. 

Днес виждаме подобна история. Докато Западът отново се опитва да възпре развитието на великата сила Русия с кръвта на украинците и глада на милиарди по света, Путин дублира сталинския възход. 

Руската федерация стана отново велика сила!
Историята се повтаря. Скоро ще видим как Западът ще обърне гръб на украинския лидер Зеленски, както обърна гръб и на Хитлер, когато се провали срещу СССР. Болката ще е голяма, защото милиардите, инвестирани в режима на  актьора, няма да се върнат с принадена стойност.

Путин печели много повече от териториални придобивки в Украйна. Печели 80 процента от света, всичко извън Запада. Защото западняшкият расизъм хилядолетия наред мачка този свят. Граби го. Експлоатира го. Докато руската мечка не го удари през лапите. 

Това се вижда и в Китай, и в Индия, и в Близкия Изток, и в тихоокеански регион, и в Африка, и в Латинска Америка... 

С всеки пакет санкции на Запада 80 процента от света се убеждава, че терорът е контрапродуктивен. 


Милен Милушев

Няма коментари:

Публикуване на коментар