Зима

Зима
Пролет

30 юни 2022 г.

Макрон съзнава какво ни чака

Преди да се нахвърляте върху Макрон, с упреци и подигравки, погледнете българските политици, сравнете ги с френските и си правете заключенията 

 

Не бързайте да хулите Франция! 

Тя е истинска демокрация. Т.е. народовластие. 50% плюс 1 глас и властта се губи или печели. След 5 годишен мандат, Макрон бе преизбран, но постепенно разбира, че е лошо преизбран, защото няма абсолютно мнозинство. Следователно за да прокарва реформи трябва да търси споразумения с депутати, които са негови противници.

В същото време от началото на войната, за разлика от българските политици, и политфилософи, той се опита да наложи дипломацията вместо стрелбата и оръжието. Видимо увисна, защото никой европейски президент не го подкрепи. НАТО и американците наложиха на всички съюзници - война срещу Русия. В същото време Макрон е отговорен пред цялото френското общество, не само пред избирателите си. Той си дава сметка, че енергийната криза се задава безмилостно, със съответните социални последици.

Правителството на Франция вече предупреди, че битовата топлина ще бъде намалена, бензина оскъден и ще трябва да живеем по друг начин. Това означава неизбежни социални сблъсъци и демонстрации, защото французите нямат българското търпение, нито наивност. 

Поради това, преди да се нахвърляте върху Макрон, с упреци и подигравки, погледнете българските политици, сравнете ги с френските и си правете заключенията само след това и никога преди!


Божидар Чеков, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар