Зима

Зима
Пролет

8 юни 2022 г.

Корнелия Нинова: Избори сега означават само повече хаос

"Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и със саботаж на хора от предишния модел." 

 

"Свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро, ръководството на ПГ и министрите. В неделя свикваме Националния си съвет."

Това заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова след оттеглянето на министрите на ИТН.

По-рано днес Слави Трифонов съобщи, че ИТН напуска коалицията, "за да спре агонията".

"За нас най-важната краткосрочна цел е да се приеме актуализацията на бюджета. Да се помогне на младите семейства, да се увеличат пенсиите, да се овладеят цените, да се подпомогнат земеделските производители. Избори сега означават само повече хаос", каза Нинова.

"Ние сме отговорна и разумна партия, носим отговорността за участието в това управление и знаем как да продължим напред", каза тя.

"Категорично подкрепяме политиката, заявена от премиера Петков и от „Продължаваме промяната“ на борба с корупцията и с модела „ГЕРБ“. Ние пет години в опозиция водим много тежка битка с този модел, имаме най-много опит и рани от нея. Категорични сме, че ще продължим по този начин", заяви още Нинова.

"Навсякъде е обрасло със зависимости, с кражби и със саботаж на хора от предишния модел", допълни тя.

Корнелия Нинова заяви и че БСП подкрепя кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ.

Тя каза, че от БСП не са настоявали за постове.

Нинова обяви, че тази вечер ще има лидерски коалиционен съвет.

Относно МРРБ и исканите пари за пътища, Нинова каза, че са предоставени вече 2 милиарда. 

„Според нас претенцията на колегите от ИТН за още 3 милиарда е невъзможна, необоснована, неаргументирана и би ощетила далеч по-важни плащания. 5 милиарда лева за 3-4 месеца са прекалено много за този бюджет”, каза Нинова, цитирана от Dnes.bg.

Тя отказа да отговори дали БСП би подкрепило друго правителство в рамките на 47-омо НС, с друг премиер и с мандата на друга партия.

„Това, което ни събира, въпреки различията, е споразумението за съставяне на правителството. Нека се придържаме към него”, каза лидерът на левицата.

От БСП не се притеснявали от нови избори, намирали ги за „нелогични и вредни”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар