Зима

Зима
Пролет

27 юни 2022 г.

Няколко техники за справяне с манипулатори

Лъжата и измамата са част от живота им и за тях нормалните човешки ценности като доброта, честност и приятелство, просто не съществуват...

 

 

Манипулаторът е способен, така да извърти думите ти, за да може да получи някаква изгода от тях. Той е добър анализатор и психолог, бързо усеща, когато някой е податлив на манипулации.

Истинският манипулатор си служи чудесно с думите и знае, че те могат да бъдат едно супер унищожително оръжие, ако човек ги насочва срещу останалите хора, те могат да породят бурни скандали, интриги, купища обвинения и нападки в хората, и да ги накарат да повярват в измислици.

Този човек владее най-различни техники, чрез които да накара хората да мислят това, което е в негова изгода и да действат по начин, по който не биха си и помислили дори. Лъжата и измамата са част от живота им и за тях нормалните човешки ценности като доброта, честност и приятелство, просто не съществуват, защото светът им е изпълнен с подлост и интригантство.

Ако не знаете как да подходите с такъв човек, сега ще ви дадем няколко съвета какво да направите, когато пред вас е застанал един истински манипулатор.

Да запазим спокойствие, независимо какво ни е съобщил манипулатора

Когато интригата вече се е заформила, той започва да се чувства доволен от добре свършената работа и тактично просто стои отстрани и гледа сеира на хората, които е успял да провокира. И когато решите да го попитате за някакви детайли от ситуацията и от това, което ви е намекнал, той тактично се измъква да дава отговори и запазва хладнокръвие.

Отстрани манипулаторът изглежда спокоен и добър, трудно би се изпуснал да каже нещо, което може да го разобличи или да породи някакви съмнения в другите. Спокойствието и хладнокръвието от наша страна, ще го накарат да почувства известен дискомфорт и когато види, че ние сме над тези неща, той ще усети, че е победен.

Затова е важно, каквото и да чуем от подобен човек, първо добре да проверим фактите и изречените от него думи, преди да се впускаме в каквито и да е било спорове с останалите хора. Спокойствието е начин да се предпазим от злокобните мисли на манипулатора и да му покажем, че ние сме по-интелигентни от него.

Да не приемаме думите му за чиста монета

Трябва да си имаме едно наум, за този човек и да не вярваме сляпо на това, което ни казва. Най-правилно е всяка казана дума да поставим под съмнение и търпеливо да проверим фактите, преди да сме взели, каквато и да е била позиция или да сме навлезли в някакъв спор.

Нищо чуто от него не трябва да приемаме на сериозно, нито пък да вкарваме чувства. Когато той се опитва да ни обработва е най-добре да не слушаме какво ни казва и да запазим самообладание.

Да подходим с усмивка

Така наистина ще успеем да го озадачим и истинският манипулатор ще бъде в шах и мат, ще се чуди защо не са проработили неговите схеми и защо не е успял да ни обърка. Затова, каквото и да ни каже този човек, единственият израз и излъчване на лицето ни, трябва да бъде положителен с усмивка и спокойствие.

Ако искаме наистина да го побъркаме, никога не трябва да му показваме, че е успял да ни нарани или да ни накара да се съмняваме в себе си или пък в хората около нас.

Да се направим, че не ни интересува казаното от него

Можем да подходим на всичко чуто от него с репликите – ''И какво значение има?''; ''Това мен не ме интересува!''; ''Не ми се слушат подобни неща!'' или пък - ''Не ми разказвай, нищо!'' – така можем да успеем да прекъснем интригата, докато още е в зародиш и да стопираме неговия пъклен план.

Каквото и да ни съобщи, никога да не избухваме

Когато манипулаторът усети, че не се впечатляваме от нищо, той постепенно започва да губи желание да ни провокира, след много неуспешни опити, в които не сме подали на неговите интриги, той започва да осъзнава, че ние не подлежим на манипулация и директно му ставаме безинтересни.

Каквото и да чуем от него, никога не трябва да показваме, каквито и да е било емоции, по-различни от смях. Успеем ли да му се надсмеем, ще успеем и да го объркаме. Защото в противен случай, когато този човек веднъж усети, че сме клъвнали, ще продължи да трови живота ни и никога няма да спре да злорадства и да плете поредните интриги.

За огромна жалост, ние ежедневно сме заобиколени от подобен тип хора, които живеят от страданието на другите. Такива, които се хранят с болката на другите и единствената им мечта е да съсипват човешки животи, затова бъдете силни, предпазливи и внимавайте на кого се доверявате, защото манипулаторът има способността да се превъплъщава в сърдечен, мил, добър и интересен човек, който привидно носи добра душа, но отвътре е тотално изгнил.

Пазете се и си имайте едно наум за всеки човек, с когото ви среща животът и дори да попаднете на манипулатор, запазете самообладание и му покажете, че вие сте по-силни от неговите мръсни схеми.


 Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар