Зима

Зима
Пролет

22 юни 2022 г.

Ние, без костюмите

Ние, без костюмите не смятаме, че трябва да избираме между Баце и Киро. Не щем да избираме между шкафчето с пачките и папката с чуждодържавни инструкции 

 

Ние, без костюмите, имаме своя истина. 

Когато видим по телевизора политик да говори с проценти и показва някакви цветни листове с диаграми разбираме, че той няма какво да каже. Говори жарки глупости. Шикалкави. Говори си за цифри и се надява ние да сме толкова видиотени, че това което ни казва по някакъв магически начин да добие смисъл.

Уви. Ние, без костюмите вече не се връзваме на тези глупости. На екселски таблици не кълвем. Не съпоставяме инфлацията ни със средноевропейската, а си броим парите на касата в магазина. Не ни интересува никаква макроикономическа рамка ако не можем да си позволим една седмица почивка без да фалираме. Както и не ни интересува финансовия ръст на някакъв показател ако трябва да теглим нов бърз кредит за да си платим лихвите по парното.

В този ред на мисли ние без костюмите не смятаме, че трябва да избираме между Баце и Киро. Не щем да избираме между шкафчето с пачките и папката с чуждодържавни инструкции.

Вие, които сега сте ни яхнали вместо да направите всичко за да вкарате ред в клетата ни държава го ударихте на македонски лакърдии, отваряне на банкови сметки за помощи за Украйна и куп други джендърски и неолиберални глупости. За няма и половин година се държахте като американско, македонско, украинско, но не и българско правителство. 

За това ли бяхте избрани? Спомняте ли си какво обещавахте? Единственото нещо, което бе във фокуса на това, за което бяхте избрани бе някакъв жалък и несъстоятелен арест на Бойко и това е. Поне да го бяхте повторили, че да се получи нещо като смешка.

Тези с вота на недоверие също да не плуват в самодоволство. Добре е да имате предвид, че ние без костюмите чакаме справедливост за откраднатите пари, време и ресурси. Нашите пари, нашия живот и нашите мечти. Искаме справедливост за целия ни погубен от вас живот.

Затова вие, които в момента ни управлявате си ходете с добро. Не защото зад вас диша нещо по-добро. Напротив. Но вие не свършихте нищо, за което бяхте избрани. В момента мафията ви е сгърчила, но това е само защото вие не можахте да се справите с нея. Но как да се справите с нея, като вие си партнирате с някои от нейните пипала?

Не си мислете, че ще получите широка подкрепа. Имате си фенове и до там. Защото ние без костюмите не кълвем на истанбулски конвенции, шистови газове и други такива хитрини уж за наше добро. Ние без костюмите знаем кое е добро за нас по нашия гръб. Ние искахме само твърда ръка и справедливост. Вашите китки са меки. Гласовете ви са пискливи, а действията нерешителни. Обещахте справедливост и нищо не направихте. Вие сте нож, който не реже.

За цялото време което имахте, вие не успяхте да направите никакъв адекватен опит да се променят лобистките закони, с които ни тапицираха през последните десетина години. Хвалите се, че теглите заеми. Ние без костюмите знаем кой ще плаща тези заеми и затова още повече не ви обичаме.

Затова, вървете си. Не ви щем. Не ставате за месии.

За съжаление по някакъв странен начин нашето желание съвпада с това на октопода. На тях малко им пречите, а на нас хич не помагате. Това не е едно и също. Само резултатът е еднакъв. Вие не сте острието на копието и не миришете на бъдеще.

Сбогом.


Емил Йотовски, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар