Зима

Зима
Пролет

6 юли 2022 г.

Защо трябва да внимаваме на кого се доверяваме

Заобиколени сме от несигурност, което поражда гняв и злоба в хората, което намалява шансовете да открием свестен човек, необременен от ежедневните си настроения 

 

Думата приятелство наистина звучи ободряващо и истински, но само и единствено, когато си успял да срещнеш човек, който е на твоите вълни. 

Такъв, който държи на ценностите и добрите отношения и си напълно убеден, че никога и за нищо на света не би те предал.

Но, в днешно време, трудно се намират подобни екземпляри, а когато все пак намерим подобен човек, повечето хора го смятаме за наивен и глупав, просто защото държи на добрата връзка в която не присъстват лъжи, интриги и увъртания.

Лесно е да подадем ръка на всеки срещнат, но е трудно да разтворим душата си пред него, а най-непоносимият момент идва, когато усетим, че този човек всъщност не ни мисли доброто. Тогава всички тези вярвания за приятелство и доверие, се изпаряват и постепенно започваме да се превръщаме в мнителни и недоверчиви хора, които зорко пазят личното си пространство, но дали това е правилният подход.

Може би да, защото доверието е дума, която само по себе си носи много смисъл, чувства и сила, но когато е насочена към неправилните хора, тя не означава нищо.

Да намериш сродни души, на които можеш да разчиташ безрезервно в днешния свят, се е превърнало в мисия невъзможна, защото всеки срещнат пази своята територия, но по лошото е, че не иска да бъде открит и истински пред никой и именно това поведение поражда интригантите и злобните хора, които не си струва човек да има в обкръжението си.

До такава степен хората започват да се вглъбяват в своя собствен свят, че забравят и малкото хубави неща, които са останали, за да ни носят радост, а приятелството е едно от тях, но когато сме намерили правилните хора.

Заобиколени сме от несигурност, което поражда гняв и злоба в хората, което пък от своя страна намалява шансовете да открием свестен човек, който не е обременен от ежедневните си настроения. Такъв, който може да бъде себе си и същевременно да бъде до нас без да има някаква изгода от това.

Трудно е да се намери подобен ''луд'' човек, просто защото този вид хора са изчезнали – хората, които са възпитани да оценяват жестовете на другите, да дават от себе си без да искат нещо в замяна и тези ''луди'', които просто държат на нормалните човешки отношения, в този свят просто вече ги няма.

Заобиколени сме от прекалено много подлост, лъжи и манипулации, а мозъците ни са промити и в тях са вкарани по различни ценности които се основат на вярванията, че човек е вълк единак, който трябва да унижава и мачка, за да оцелее, но това е една проста заблуда, която прегазва всичко красиво и човешко.

И в която все повече хора по света са повярвали - те искрено вярват, че това за тях е единственият възможен изход и нямат никакъв друг избор, освен това да бъдат зли. 

 

Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар