Зима

Зима
Пролет

8 юли 2022 г.

ПП върнаха неизпълнен мандата за съставяне на правителство

След отказа на ПП парламентарната рулетка се завърта и президентът ще връчи мандат на втората политическа сила - ГЕРБ-СДС 

 

Кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната” Асен Василев се срещна с президента Румен Радев, за да върне неизпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждането на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото да е трудна, българите ще го постигнем”, отбеляза Радев.

След отказа на ПП парламентарната рулетка се завърта и президентът е задължен да връчи мандат на втората политическа сила - ГЕРБ-СДС. От партията на Бойко Борисов вече заявиха, че няма да правят опити за управление.

Ако се стигне до трети мандат - той се връчва на избрана от държавния глава парламентарна група. В случай, че никой не успее да направи ново правителство - България отива на поредни предсрочни парламентарни избори. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар