Зима

Зима
Пролет

6 юли 2022 г.

Герой или идиот?

За империите ние сме авангард. Плацдарм. Шепа самоубийци, които са достатъчно тъпи да се бият вместо тях... 

 

Нека попитам направо - украинският президент Зеленски герой ли е или идиот? Идиот не в смисъл бавноразвиващ се, а лицемерен, подкупен и нагъл тип. 

Да, има важно уточнение - герой за кого и идиот за кого? Нека се отпуснем и помислим. Украйна нямаше ли да бъде по-добре без тази война? И тук отговорът е и да, и не. Няколко хиляди души нямаше да печелят луди пари, но и 45 милиона нямаше да бъдат заплашени от насилствена смърт. Значи позициите са изравнени, защото гласът на няколко хиляди с пари се чува по-добре от гласа на 45 милиона без пари.

Нека върнем лентата година преди събитията. Кой малоумник успя да избие 15 хиляди души в Донбас (по официални данни), без световната демократична, либерална общност да забележи, че това не е редно? За да е по-гадно, но и по-ясно, ще дам сравнение. Представете си, че ние, българите, избием 15 хиляди турци в Кърджали. Турция в продължение на осем години ни казва да спрем, но ние не спираме защото… цивилизования свят седи зад нас и ни ръчка да продължаваме? Този премиер, който допусне това да се случва с държавата му идиот ли е или герой?

Забравихте ли, че Зеленски стана премиер, защото обеща край на войната? И какво направи? Точно война! Да не задълбаваме. Това с лъжците политици си го имаме и у нас. 

Друг пример. Абстрактен. Ако македонците решат да избият 15 хиляди българи, и ние ги сгънем с нашите въоръжени сили (това не си го представяйте, че е смешна гледка), то македонския гений, който е поръчал това, идиот или национален герой ще е? И за кой ще е идиот и за кой герой?

Чудя се, защо Зеленски след серия напълно ненужни, нито за справедливостта, нито за държавата си, нито за народа си действия, успя да набута държавата си във война е героизиран? Резултатът от неговите действия е много смърт. Украинска и руска смърт, и смърт на малко на брой платени наемници - олигофрени, които виждат в това спасение на някаква си демокрация или сафари за отстрел на рашки. 

Ако мислите, че Зеленски е герой аз не ви спирам. Но не ми говорете, че той се борил със злото, и едва ли не ако не бил той Русия щяла да нападне света. Русия и Китай общо имат 35 военни бази извън територията си. Америка има над 900. Ако търсите този с войната смятайте и лесно ще го откриете.

Колкото до империализма, нека е ясно – и Русия и Америка са империи. Въпреки, че Американците трудно преглъщат факта, че Русия си връща позициите. Смешни, велики, ужасни, но империи. Китай също. Това нас обаче трябва ли да ни засяга? Еднакво неприятно ще ни бъде да бъдем пушечно месо както на страната на едните така и на другите. Това, което ни се случва не е футболен мач и ние не сме агитка, която врещи необезпокоявана и си пльока чужди знамена на снимките във фейсбук. Ние сме играчи и от нас ще поискат да се ритаме на терена. За империите ние сме авангард. Плацдарм.

Шепа самоубийци, които са достатъчно тъпи да се бият вместо тях. Ако ви е кеф и намирате нужда точно в този момент да се биете за когото и да е няма да ви преча. Хващайте пушките и знаете накъде да ходите. Но не водете войната вкъщи.

За финал помислете кой плаща войната? Вижте цените в магазина и идете да напълните малко бензин? Още ли не схващате кой плаща?


Емил Йотовски

Няма коментари:

Публикуване на коментар