Зима

Зима
Пролет

6 юли 2022 г.

Дмитрий Медведев: Който иска да наказва Русия, застрашава човечеството

"Цялата американска история, като се започне от потискането на индианците, са кървави войни за унищожение." 

 

Бившият руски президент Дмитрий Медведев напомни днес за последиците от прибягването до ядрено оръжие и отхвърли евентуалните санкции срещу Москва от международното правосъдие. 

Той имаше предвид разследването, което Международният наказателен съд води за предполагаеми военни престъпления в Украйна, предаде Франс прес.

"Дори самата идея да се накаже страната, която притежава най-големия ядрен арсенал в света, е абсурдна. И това създава потенциална опасност за съществуването на човечеството", пише в Телеграм Медведев, който в момента е заместник-председател на влиятелния Съвет за сигурност на Русия.

В поста си той коментира и Съединените щати, като ги обвинява в амбиция да изправят Русия пред международното правораздаване, при положение че Вашингтон никога не е бил наказван за войните, водени от САЩ по целия свят, и които, посочва Медведев, коствали живота на 20 милиона души.

"Цялата американска история, като се започне от потискането на индианците, са кървави войни за унищожение", каза 56-годишният Медведев, визирайки коренните жители на Америка.

Дмитрий Медведев беше президент в периода 2008 - 2012, когато Владимир Путин напусна за кратко Кремъл и пое правителството  заради ограничението за последователни президентски мандати.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар