Зима

Зима
Пролет

7 юли 2022 г.

Запорът върху превода от Москва за руското посолство е умишлена провокация

Провокация, подтикваща Москва да скъса на практика дипломатическите отношения с България...

 

 

Целта на този запор е ясна: да бъде предизвикана Москва да затвори своето посолство в България и българо-руските дипломатически отношения да бъдат сведени до нула.

Няма как иначе да се обясни глупавото обяснение на вицепремиера в оставка Асен Василев, че парите, предназначени за заплати на служителите в посолството, били спрени по силата на европейските санкции и сега българското правителство се допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите.

Никога от началото на предприемането на санкции срещу Русия от САЩ и съюзниците от НАТО и дума не е ставало да се запорират официални парични преводи към руските посолства.

По простата причина, че ако например Вашингтон сложи такъв запор върху преводи от Москва, Русия ще предприеме ответна мярка и както руското посолство във Вашингтон, така и американското в Москва ще престанат да функционират. Което не е в интерес и на двете държави. Това Василев отлично знае.

Както и Кирил Петков, отлично е знаел, че например, готвачът на г-жа Митрофанова не е шпионин, и че правилото на реципрочност за размера на дипломатическите мисии не се отнася до великите сили. Иначе би трябвало да се приложи и спрямо американското и някои други натовски посолства.

В ход е предварително спуснат от покровителите на Петков/Василев сценарий да се изпита реакцията на Москва.

Ясно беше, че след безпрецедентното изгонване на руски дипломати и служители, Русия е поставена в трудно положение. От една страна не е заинтересована от пълно скъсване на отношенията с България, но от друга страна, ако реагира колебливо, това ще е знак, че и други страни може да последват българския пример и така Русия да бъде още по- изолирана.

След като очакваната ответна мярка от руска страна, загатваща, че Русия може да закрие своето посолство в България все още досега не беше е обявена, последва провокацията от страна на кандидатът за премиер Василев. Провокация, подтикваща Москва да скъса на практика дипломатическите отношения с България.

С враждебната си политика срещу Русия, с износа на оръжия за Украйна чрез трети страни, с готовността си да преустановят всякакви взаимо-изгодни икономически връзки с тази страна и със зле прикритото им намерение да провокират скъсване на дипломатическите отношения с тази велика страна, на която дължим освобождението си от турско иго, тандемът Петков/Василев с обслужващите чужди интереси действия си застрашава националната сигурност на страната ни.

И в тази връзка БСП и лидерът и Корнелия Нинова следва добре да се замислят за вредата от коалицията с партията на двамата пришълци отвън в българската политика.


 



Антон Гицов, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар