Зима

Зима
Пролет

11 юли 2022 г.

Допускането им до властта е най-голямата ни грешка!

Те отлично са усвоили западните „ценности“ – коварство, наглост, цинизъм, самовлюбеност, невероятна алчност... 

 

Сред многото проблеми, които срещаме през последната половин година, най-накрая дойде и една добра новина: отива си правителството, оглавявано от т.н. „харвардски възпитаници“! 

Впрочем от присъствието им в коридорите на властта – заедно с цялата им банда от любовници, семейни приятели, обслужващи ги тарикати и др., пострада и репутацията на някога престижния Харвард. Защото, ако той вече  дава дипломи и на такива инфантилни и неграмотни недоразумения, като тези у нас,  то това е поредно доказателство, че критериите му за образование сериозно са деформирани.

В интерес на истината това се отнася не само за Харвард, а и за повечето американски и британски университети. Западни анализатори стигат до извода, че те масово са заразени с една голяма напаст: инфантилизъм. Мартин Зиф е дългогодишен кореспондент на The Washington Times и United Press International, експерт в областта на икономиката и международните конфликти твърди, че инфантилизацията на над 200 милиона пораснали американци е проблем с огромна разрушителна сила. За него завършилите американски университети са хора дълбоко  егоистични, нарцистични и арогантни. Те са твърдо решени да наложат на всички своите некомпетентни и невероятно глупави разбирания относно света. А все по-ускоряващото се разпадане на американското общество, създава и все по-абсурдни и крайни патологии с всяко следващо поколение.

Поведението на  „харвардските възпитаници“ и цялата им овластена шуробаджанашка банда през последните месеци у нас потвърждава, че видният американски журналист е прав в своята оценка на продуктите на тамошното образование. За наша зла участ допуснахме да ни управлява тълпа от тъпи, некомпетентни, лишени от обща култура и историческа памет образи. Но пък те отлично са усвоили други западни „ценности“ – коварство, наглост, цинизъм, самовлюбеност, невероятна алчност...

За краткото си време на власт те направиха всичко по силите си за да ни върнат десетилетия назад. Те обявиха истинска война на другомислещите и въведоха жестока цензура в най-големите медии. Започнаха да се правят „черни списъци“ на хора, които при първа възможност да бъдат натъпкани в концлагери. Действия на шуробаджанашката банда, за които най-точното определение е „чист фашизъм“. Всеки, който имаше смелостта да изрази различно от тяхното, внушено им от Америка мнение за случващото се по света и у нас, незабавно бе обявяван за агент на Русия. А вероятно за да превключат интереса към това, колко  им плаща Америка за да съсипват държавата ни, те заговориха за пари, давани от Русия на нейните „агенти“ у нас – по 4000 лева на месец.

Една от най-големите злини, които сътвориха поамериканчените образи от „Продължаваме промяната“, дошли на власт с мощна американска и на родни олигарси подкрепа, е обявяването на Русия за враг на България. Изгонването на голяма група руски дипломати на практика е решаваща стъпка  преди да и обявим война. Дори Симеон Сакскобурготски  се произнесе така за този акт: „Нечувана работа е гоненето на толкова дипломати, излишно и провокативно, изглежда така, сякаш е под някакъв друг, чужд натиск. А това го прави „още по-грозно за нас, българите“, коментира Сакскобурготски. Той изтъкна, че няма друга държава от НАТО, която да е предприемала спрямо Русия действия от „такъв калибър“. Бившият премиер – човек с богат жизнен опит, очерта и неизбежните последици от тази кощунствена постъпка на „харвардските възпитаници“: загубени за много години руски пазари, тотално влошени отношения.

Сакскобурготски не казва, кой е поръчителят, но той е пределно ясно за всеки що годе мислещ човек. Когато в началото на май т.г. „Киро простото“ бе привикан в САЩ, медии съобщиха за негова среща със съветника по националната сигурност на американският президент Джейк Съливан. На нея българският премиер е обсъждал идеи, как да бъде накарана Русия „да плати за своите действия“. Там вероятно на него му е била връчена и заповедта да започне истински терор срещу персонала на руското посолство у нас.

Сакскобурготски е напълно прав и за последиците от безумията на „харвардските възпитаници“. Само един пример. България е изцяло зависима от доставката на руски енергийни ресурси. На практика е почти невъзможно те да бъдат заменени от други източници – като например ядреното гориво за атомната ни централа. А това  е истинска катастрофа за родната икономика, която е невероятно енергоемка. Производството у нас харчи около 405 килограма петролен еквивалент на 1000 евро бруто-вътрешен продукт при 117 средно за Евросъюза. Преведено на човешки език това означава, че дебилите от „Продължаваме промяната“ са подписали смъртната присъда на българската икономика. Заради тях тя се лишава от жизнено необходимите й природен газ, нефт, гориво за АЕЦ „Козлудуй“...

Нищо ново под слънцето – българският „елит“ и преди 9.09.1944 г., и след 1.01.1990 г. е бил продажен и предателски спрямо Русия. Руски журналисти, коментирайки решението на бившия премиер „Киро простото“ да изгони 70 техни дипломата, цитираха разпространено мнение сред депутати от времето на царска Русия: братята-братушки съществуват докато не получат първият чуждестранен заем! За тях са  важни парите, а не националните интереси на България. И припомнят, че  през  Първата световна война българите са воювали срещу Русия на страната на кайзерова Германия. А през Втората световна война са били съюзници с хитлеристка Германия. Въпреки волята на българският народ.

Пред американската НОВА телевизия у нас (неин съсобственик е бившият  шеф на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс) таткото на доскорошният премиер заяви, че прекъсването на „зависимостта от Русия“ и изгонването на „руските шпиони“ са неща, които ще останат в историята. И гордо сподели: „Това ще е първият премиер в новата ни история, който ще излезе по-беден, отколкото като влезе в политиката“.

Нормално е таткото да се опитва да защити синчето, особено след многобройните публикации през последните месеци за невероятните далавери, сътворени от доскорошният премиер и неговата шуробаджанашка тайфа. Но много по-съществено от размера на задигнатата плячка от овластените „харвардски възпитаници“ и сие е това, което сега на нас ни предстои. Защото експериментът, който около 660 000 български избиратели решиха да направят, като подкрепят „Продължаваме промяната“, има своята цена. А в това, че тя ще е ужасяващо висока, ще се уверим много скоро –  в близките  месеци и години,  в които ще ставаме  още по-бедни, ще стоим на тъмно и студено и ще бъдем гладни.

Що се отнася до хрантутниците на Америка,  то може да предположим, че плячкосаното от тях  дори и за краткото  време, докато бяха на власт, ще им осигури напълно комфортно бъдеще.

Едно е пределно ясно: за да се въведе що годе ред в невероятният хаос, който сътвориха тези инфантилни, високомерни и невероятно глупави нарциси от „Продължаваме промяната“, вероятно ще са необходими години.

Но, като се обърне каруцата, пътища много...

 

Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар