Зима

Зима
Пролет

7 юли 2022 г.

Защо не е осигурен газа ли?

Защото се работи на парче, месец за месец и доставките са за колкото да се свържат двата края. Защото алтернатива няма... 

 

Ех, помня колко псувни изядох, когато казах, че ще купуваме по-скъпа газ, скъсаме ли с Русия.

Тогава колко ме пращаха да си пиша за баба ми, колко ме пращаха по дяволите, колко ме блокираха, но такава е лабилната либерална психика - тя до последно врещи срещу трезвата мисъл и отказва да я приеме в своята глава.

Зимъска ще й се наложи.

Още от този месец се иска газа да поскъпне с 32%. Като за август дори не е осигурено напълно количеството за потреблението на страната ни. Чирен пък продължава да съхне на незадоволителните 30 и кусур процента, а с какво ще го запълним и колко ще ни струва един Бог знае. 

Защо не е осигурен газа ли? Защото се работи на парче, месец за месец и доставките са за колкото да се свържат двата края. Защото алтернатива няма. Затова и Чирен съхне. Иначе да е налят досега и да сме подсигурили гладната зима. Но уви, фактите говорят друго.

Единственият начин да плащаме по-евтин газ и да спасим икономиката си е като възстановим доставките от добрата стара Русия. Което ще стане като опре ножа до кокала и напъните на неолиберастите ударят в суровата и безпощадна действителност да не могат да си поддържат косите и брадите в скъпите софийски салони.


Персефона Коре

Няма коментари:

Публикуване на коментар