Зима

Зима
Пролет

10 август 2022 г.

Стивън Сегал снима филм в Донбас

„98% от онези, които говорят за конфликта в масовите медии, никога не са идвали тук, затова светът не знае истината. Той иска да промени отношението към тази война.“

 

 

Американският актьор Стивън Сегал, който е специален представител на МВнР на Русия по въпросите за руско-американските хуманитарни връзки, посети Донбас. 

Според ръководителя на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин – 70-годишната екшън звезда снима документален филм за „войната в Донбас“.

Във вторник руският ТВ-водещ Владимир Соловьов сподели снимки от визитата на Сегал в окупираната част на Източна Украйна. Кадри се появиха и в Twitter профила на беларуската опозиционна телевизия NEXTA. На тях се вижда, че актьорът наблюдава останките от взривения затвор в Еленовка.

На 29 юли експлозия в сградата уби 53 украински военнопленници. Русия обвини Украйна, че е взривила затвора с ракети, предоставени от САЩ.

Държавната руска медия ТАСС представя визитата на Сегал, цитирайки думите на Пушилин: „Стивън отбеляза, че 98% от онези, които говорят за конфликта в масовите медии, никога не са идвали тук, затова светът не знае истината. Той иска да промени отношението към тази война“.

Както съобщи Владимир Соловьов в своя канал в Telegram, Сегал „посети руините на центъра за задържане, където бяха държани затворници от Мариупол, включително бойци от украинския националистически полк „Азов“. 

„Актьорът лично се запозна с доказателствата, включително фрагменти от американски ракети, които потвърждават участието на Киев в избиването на собствените му военни“, се казва в съобщението на Владимир Соловьов.

Стивън Сегал получи руско гражданство през 2016 г. Две години по-късно Външното министерство в Москва го обяви за специален представител по въпросите за руско-американските хуманитарни връзки. През 2021 г. актьорът се присъедини към политическата партия „Справедлива Русия – За истината“. Това е ляво-центристка социалдемократическа формация, която е лоялна на Кремъл, въпреки че формално е в опозиция.

Преди време Сегал беше част от „Партия на свободата“ на писателя Захар Прилепин, който също е свързан с Кремъл. Неговата формация се обедини именно с новата партия, на която актьорът е член. Сегал даже позираше за снимки с Прилепин, който е известен с подкрепата си за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

70-годишата холивудска звезда поддържа добри отношения с президента Владимир Путин. Сегал се е появявал редом до държавния глава на няколко официални събития. Освен това двамата споделят страст към бойните изкуства и дори са тренирали заедно няколко пъти, предаде "Актуално".

През 2014 г. Сегал подкрепи публично анексирането на полуостров Крим от страна на Русия, а две години по-късно Путин му предостави руското гражданство.

Актьорът е познат с ролите си в екшън филмите „Над закона“, „Борба за справедливост“, „Под обсада“ и други продукции от 80-те и 90-те години на миналия век. 


 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар