Зима

Зима
Пролет

28 август 2022 г.

А всъщност те се оказват безпощадни терористи…

„Защитниците на демокрацията“ – марионетъчният украински режим начело с клоуна-президент и неговите въоръжени сили, са най-обикновени терористи 

 

Вече шести месец един лъскав и добре охранен отряд от евроатлантици, глобалисти и  разни други „демократи“, щедро заплатени най-вече от американски организации, не спират да ни убеждават в героизма на украинският режим. 

В мъжеството на неговите воини, които  с цената на живота си защитават свободата и ценностите на демокрацията. Заради тях те се сражават денонощно с кръвожадни руснаци, опитващи се да ги лишат от прелестите на „свободния свят“. Благодарение на тяхната храброст и на неспиращата всестранна подкрепа от САЩ и неговите верни съюзници, те не позволяват на противника да постигне целите си. А врага всички трябва да го знаем, защото като нищо следващата жертва може да сме ние: това е страната – бензиностанция с ядрени ракети, управлявана от свирепия диктатор Путин.

Това са основните внушения, които неспирно звучат от медии, от парламентарни и други трибуни, от разни демонстрации, които по заповед на англосаксите техни хрантутници  непрекъснато организират и у нас. Малките групички са съставени от образи, които в последните десетилетия са основата на всевъзможни протести в името на „демокрацията“. Но  „обективните и независими“ медии ни представят шепата недоразумения като хиляди протестиращи българи, в случая солидарни с действията на украинския режим. Защо вършат това не е трудно да се досетим – на тях им плащат не за да ни информират, а за да ни манипулират с картинки и послания.

Естествено, целият този спектакъл, сега разиграван от едни и същи образи за случващото се в Украйна, няма нищо общо с истината. А тя е, че „защитниците на демокрацията“ – марионетъчният украински режим начело с клоуна-президент и неговите въоръжени сили, са най-обикновени терористи. Тяхната задача не е да бранят украинския народ, а да вършат точно обратното – да го заплашват и деморализират, физически да ликвидират и осакатяват мирни хора, да унищожават околната среда и да правят непоносим живота на освободената от режима територия. А после да представят всичко това като „зверства на руския окупатор“. За това англосаксите (САЩ и Великобритания) и техните съюзници,  плащат на режима  милиарди долари и евро. Демонизирането на Русия е съставна част от хибридната война, която англосаксите и съюзниците им водят особено интензивно срещу  славянската държава след 2014 г. Тогава САЩ организираха държавният преврат в Киев и поставиха на власт режим, който е под пълен техен контрол.

А сравнението на въоръжените сили на украинският режим с терористи не е рожба на емоция – то точно отразява техния модел на водене на сражения. За него те са били особено активно обучавани от англосаксите и съюзниците им от НАТО през последните осем години. Намиращите се под плътен контрол от страна на англосаксите украински военни, вече шести месец прилагат любимата  тактика на НАТО, наричана „изгорената земя“: тотално унищожение на всичко живо! Те не спират артгилерийските и ракетни обстрели на мирните градове и села на ДНР и ЛНР, както и на  териториите, вече освободени от украинския режим. Украинските военни не само използват мирното население като „жив щит“, но с особена страст убиват  и  осакатяват деца, жени, възрастни хора. Унищожават жилищни домове, детски градини, училища, болници… В жилищни квартали разполагат тежки оръжия – танкове, артилерия, ракетни системи за залпов огън (РСЗО). Факт, който бе принуден да признае дори и проамериканската неправителствена организация  „Амнести интернешънъл“.

Пример за истински тероризъм е и използването от украинският режим на забранено химическо оръжие. В края на юли срещу руски военни и мирно население в района на село Василевка, Запорожска област,  Украйна употреби химически отровни вещества. Изследване на доставените в болница руски военнослужещи откри в организма им отровният ботулотоксин от типа „В“. Допълнителен анализ на специалисти от Главният научно-изследователски институт на руското военно министерство, който е разположен в Санкт-Петербург, потвърди предварителната диагноза. С бойно отровно вещество от украински терористи бе отровен и началника на администрацията на Херсонска област Владимир Салдо.

На украинският президент и неговия екип им е напълно безразлично, какво може да последва и от непреставащите обстрели, които по тяхна заповед украински артилеристи извършват срещу най-голямата атомна централа в Европа – Запорожската. Те не си дават сметка, че по тяхна вина всеки момент може да стане катастрофа, много по-голяма от тази в Чернобил.

Вече повече от месец украинските въоръжени сили постоянно обстрелват и дистанционно минират с противопехотни мини ПФМ-1   „Лепесток“ градовете и селата на Донбас. Така те искат да нанесат възможно най-много щети на мирното население. Само до 20 август в ДНР  са ранени от избухнали мини „Лепесток“  46 души, сред които и деца. Един от ранените е починал. Особеното коварство на тази мина е, че човек, който не е запознат с нейната необичайна форма, може да я възприеме като безопасна. „Лепесток“ е произведена в СССР и е  точно копие на американската мина BLU-43/B (Dragontooth).

През 2005 г. Украйна е ратифицирала Отавската конвенция, която забранява използването, натрупването и производството на противопехотни мини. Но това не и пречи да държи на склад над шест милиона мини „Лепесток“. Въпреки, че е била длъжна да унищожи това много опасно и забранено оръжие. По заповед на клоуна-президент, подчинените му въоръжени сили сега разпръскват с неимоверен ентусиазъм коварните мини, осакатяващи и убиващи деца, жени, възрастни хора в градове и села. Варварски акт, поредно свидетелство за тероризма на украинските въоръжени сили.

Сега френският президент Еманюел Макрон призовава съгражданите си да се съгласят да платят „цената на свободата и ценностите“, като подкрепят западната политика срещу Русия, ни информира  влиятелната френска медия  Le Figaro. Но кой знае защо забравя да спомене, че в името на „демократичните ценности“ украинските военни използват забранени френски  противотанкови мини MI AC HPD F2  (MI AC HPD F2 (Mine Antichar à Haut Pouvoir de Destruction modèle F2). Произвеждат ги компаниите Thomson-CSF и Daimler-Chrysler Aerospace. Те са  открити на вече освободената от  украинския режим територия на ДНР. Мините HPD F2 с неизбирателно действие  са опасни не само за бронирана военни машини, но и за граждански автомобили и друга техника. Веднъж поставена тази мина не може да бъде обезвредена и извлечена – тя  избухва щом улови излъчване на минотърсач на сапьор или опит да бъде обезопасена. Използването на тези мини е непосредствен терористичен акт, защото е  грубо нарушение на  Протокол II към   Женевската конвенция за забрана или ограничение на оръжия, приета през 1980 г. Но иначе „хуманният и демократичен“ Запад си затваря очите за това и на тези свръхопасни мини сега се отрежда важна роля в прокси-войната, която той води срещу Русия.

Руските военни не използват противопехотни мини.  Но на украинска територия те поставят на бойно дежурство своите най-нови противотанкови мини ПТКМ-1Р. Става дума за уникален интелектуален комплекс, снабден с различни чувствителни електронни датчици – акустични, сеизмични, инфрачервени и радиолокационни. Чрез тях мината непрекъснато сканира и анализира обстановката – по трептенията на земята например, определя вида и координатите на обекта.  Засича го на разстояние до  250 метра и го  изчаква да приближи. Когато разстоянието се намали до 50 м от мястото, където е разположена мината, се подава команда за изстрелване на бойният елемент. Той е снабден с ракетни двигатели, които го издигат на височина около 30 м. Тъй като се движи по балистична траектория бойният елемент поразява бронираната машина в най-уязвимото и място – неговата горна полусфера. Щом неговите датчици прихванат и идентифицират целта, те  я унищожават.

„Умната“ мина ПТКМ-1Р е изключително точна, а по своята ефективност засега няма равна на себе си сред подобните  оръжия в света. В автоматичен режим тя унищожава всеки вид съвременен танк или самоходно артилерийско оръдие – шансът им да се спасят от нея е равен на нула. Контролира пространство  в радиус от около 100 метра, което прави ненужна досегашната практика на използване на много обикновени мини. Поразява само тези оръжия, които по шума и вибрациите на почвата съответстват на зададените и параметри. А това я прави напълно безопасна за случайно оказали се там граждански транспортни средства. И най-важното –  става дума за реално хуманно оръжие: мината е снабдена със  специално устройство за самоликвидация. Срокът  на бойно дежурство на мината е до 10 дни, като сапьора избира времето на самоликвидирането и – от 1 до 10 дни.

Случващото се в Украйна ни показва двата модела на водене на военни действия. Единият е откровено терористичен, който винаги и навсякъде – от Югославия до Афганистан, са следвали англосаксите и съюзниците им. В последните десетилетия по него са се обучавали украинските военни, сега него те реализират в Украйна.

Другият е този, по който воюват руските военни. Те  стриктно спазват нормите на хуманитарното право. Нанасят удари с високоточно оръжие само по обекти на военната инфраструктура на украинската армия – командни пунктове, летища, складове, укрепени райони, предприятия на военно-промишления комплекс. Тяхната цел е да опазват живота на мирното население, което обяснява и по-бавното темпо, с което протича руската  операция в Украйна.


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар