Зима

Зима
Пролет

1 август 2022 г.

Владимир Путин: Русия винаги ще бъде надежден и отговорен доставчик

"Но няма да работим в собствен ущърб с тези, които проявяват към нас неприятелско отношение."

 

 

"Русия винаги ще бъде надежден и отговорен доставчик."

Това заяви днес руският президент Владимир Путин на правителствено съвещание, посветено на металургичния отрасъл, предаде ТАСС.

"Русия ще бъде отговорен износител на металургична продукция, независимо от политическите проблеми", подчерта Путин. 

"За тези, които са настроени за изгодно, предсказуемо бизнес сътрудничество, ние също ще бъдем надеждни партньори. Но няма да работим в собствен ущърб с тези, които проявяват към нас неприятелско отношение", допълни той.

"Руските металурзи продължават да се сблъскват на външните пазари с ограничения, които представляват откровени прояви на недобросъвестна конкуренция", посочи Путин. И обясни, че това са опити на Запада за сдържане на руския бизнес в качеството му на един от лидерите в световната металургия и да преразпредели пазарите в своя полза.

"Санкциите не отразяват реалността в световната политика и икономика, а са приети в изгода на политически интереси", каза още руският президент. И отбеляза, че когато е въвеждал санкциите Западът не си е направил сметка "дори за очевидни, разбираеми последствия, включително поскъпването на строителните материали и повишаването на световната инфлация."

“Западните политици не се интересуват дори от влошаването на качеството на живот на обикновените хора, на първо място в Европа, а да не говорим за такива неща като спазването на принципите на Световната търговска организация (СТО) - те просто бяха изхвърлени на боклука”, обясни Путин. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар