Зима

Зима
Пролет

16 август 2022 г.

Марина Ким, автор на филма „Азов – главният мозък“: Стопроцентов, кристализиран, зверски украински нацизъм

Журналистката  разказва за разговорите си с бойците и за това, което я е разтърсило най-много 

 

В Русия заснеха документален филм „Азов – главният мозък“, разказващ за историята на полка „Азов“. 

Неговата премиера се състоя на 27 юли в ефира на програмата „Соловьев Live“. За това съобщи в Телеграм руската водеща и автор на филма Марина Ким.

Малко преди трагедията в Еленовка, снимачният екип на режисьорката Марина Ким посещава територията на затвора. Тя успява да разговаря с онези, които дълги години тероризират  жителите на Мариупол, а след това се скриват в металургичния завод „Азовстал“.

„Как и къде се съхранява днес „украинският неонацизъм. Пътуването беше до затворите. Успях да говоря с най-идейните и мотивирани. Мотиви за техните престъпления и идеология“, разказва Ким и допълва:  „Стопроцентов, кристализиран, зверски украински нацизъм“.

Журналистката  разказва за разговорите си с бойците и за това, което я е разтърсило най-много: „Напрегна ме много една фраза, която каза един от украинските бойци. Това е фраза, която програмира общественото мнение в цяла Украйна. Той каза: „Цяла Украйна – това е „Азов“. И тук ми се иска всички да помислим върху тези думи“, допълва журналистката, цитирана от "Труд".

„Украинските бойци говореха с охота, което още веднъж доказва, че те нямаха намерение да си затварят устата и да прикриват киевския режим, което означава, че се превърнаха в неудобни свидетели и изпълнители на кървави поръчки, чиято публичност украинските власти се опитват да предотвратят с всякакви средства - дори ракетни атаки сами по себе си“, разказва още авторката на филма.


Няма коментари:

Публикуване на коментар