Зима

Зима
Пролет

6 август 2022 г.

Който разбира, тука се спира - помията е в изобилие!

А кампанията за вота, след който тези национални предатели трябва да бъдат изчегъртани от предишните с поредната зрителна измама, тепърва започва...

 

 

Ей, тези непрокопсаници Киро, Лена и Асен, не спряха до последно с хаоса и разрухата. 

След като разгромиха само за половин година цъфтящата допреди това държава, взеха че взривиха остатъчния морал на българина, хващайки се за ръце в последния ден на кабинета. При това демонстрираха непристойното си поведение пред камерите в Министерския съвет при предаването на властта.

Не гледай умно, българино - щом БНТ го показва, значи е вярно. После фотографката им призна, че е зрителна измама, но явно шефът Кошлуков тъкмо нея харесал за реалност. Медийно-политически капацитет като него знае как се прави медийно съдържание, в което истината и лъжата са взаимозаменяеми. Проблемът е, че докара гореща вълна на СЕМ-ките от медийния регулатор, които само преди месец го оставиха служебно на поста.  

Първо председателката Соня Момчилова, изгряла на небосклона с посланието "Ше ти скъсам гъза!" в хитовия за народонаселението "Ку-Ку" албум на Слави Трифонов "Ръгай чушки в боба", обяви че проблем няма. Подобни кадри се случвали нееднократно и в световните медии, а шанс или малшанс за фотографа е да улови подобен момент, и дали публиката няма право да тълкува подобни сюжети, било тема за осмисляне и след това за тълкуване. Тя собствено не искала медийният регулатор да оправдава прозвището "бухалка", затова нямало да излиза със становище.

Становище дойде малко по-късно, но не във вид на бухалка, а като нещо средно между перце и близалка: "По повод реакциите и медийния отзвук, свързани със снимка, публикувана от БНТ, Съветът за електронни медии призовава Българската национална телевизия да отстоява високите професионални стандарти при изпълнение на обществената мисия и да не допуска подвеждаща информация в редакционното си съдържание. Съветът ще следи за обективността и коректното отразяване на събитията от страна на обществения доставчик".

"Тъй като снимката, публикувана от БНТ, бе използвана за дезинформация в навечерието на предизборна кампания, би било логично обществената телевизия да даде подробно обяснение и да обясни по какъв начин е бил избран точно този кадър, след като по думите на авторката, той е различен от всички останали. Важно е БНТ да разсее съмненията, че вместо да информира обективно, може да бъде използвана за манипулиране на общественото мнение в полза на определени политически кръгове", призовават от АЕЖ.

Междувременно експремиерът и шефката на кабинета му бяха тричани в медии и социални мрежи като за последно. Или като за начало на предизборната кампания, в която спасително за страната ще е да бъдат размазани. Очакваме например разширяване на медийното съдържание относно прословутия парапет, за който Киро се държи, докато следва Лена по стълбището. А представяте ли си как взривяват държавността, след като влизат в апартамента?! Или пък Асен, който бил забелязан от "бдителни съседи" да се навърта около имение за 4 млн. лв. в центъра на София?!

И това не е всичко. Та тези жреци на разгула вампирясвали в нощта след ареста на експремиера Бойко Борисов с „Crystal“-ни пици с кокаин и метамфетамини. Първо така написаха в един надежден сайт. После Тошко Йорданов доразви авторитетно темата с колизия между ДАНС, НСО и Прокуратурата относно записите от охранителните камери на Министерския съвет. А накрая Йордан Цонев, когото незнайно защо свързват с прякора Ментата, валидира истината с искане те да бъдат публикувани. А кампанията за вота, след който тези национални предатели трябва да бъдат изчегъртани от предишните с поредната зрителна измама, тепърва започва...


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар