Зима

Зима
Пролет

15 август 2022 г.

Владимир Путин: Русия има много съюзници по целия свят, готова е да им предложи най-модерни оръжия

"Днес, по време на специалната военна операция нашите воини с чест изпълняват своя дълг, сражават се за Родината и мирния живот, стъпка по стъпка освобождават земите на Донбас."

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че страната му цени връзките си със своите съюзници по целия свят и е готова да им предложи най-съвременни оръжия.

"Русия искрено цени исторически здравите, приятелски и наистина доверителни връзки с държавите от Латинска Америка, Азия, Африка. Ние сме готови да предложим на нашите съюзници и партньори най-съвременните видове въоръжение - от стрелково оръжие, през бронирани машини и артилерия до военна авиация и безпилотни летателни апарати", каза Путин на церемонията по откриването на форума "Армия-2022" в парка "Патриот" край Москва.

"Искам да изтъкна, че Русия е за колкото може по-всестранно развитие на военно-техническото сътрудничество. Това е особено важно днес, в условията на формиращия се многополярен свят. Високо ценим това, че имаме много съюзници, партньори, съмишленици на различните континенти. Това са държави, които не се огъват пред т.нар. "хегемон" (САЩ, бел. ред.), а лидерите им проявяват истински мъжки характер и не се пречупват", отбеляза Путин.

"Радваме се отново да приветстваме ръководители на отбранителни ведомства, военни специалисти от много страни по света. Нашият народ се гордее със своите армия и флот, с професионализма на защитниците си, които са носили свобода на други народи.
Днес, по време на специалната военна операция нашите воини с чест изпълняват своя дълг, сражават се за Родината и мирния живот, стъпка по стъпка освобождават земите на Донбас", заяви Путин, цитиран от Epicenter.bg.

Президентът припомни, че на форума са дошли 1500 различни компании от сферата на отбраната, които представят над 20 000 продукта.

"В целия свят руското оръжие е ценено заради своята надеждност, качество и ефективност. На форума са представени възможностите на изкуствения интелект, новите информационни технологии, постиженията на нашите конструкторски бюра. Особен интерес представляват перспективните образци, които ще определят утрешното въоръжение - робототехниката, оръжия, основани на нови физични принципи. Те изпреварват с години и десетилетия западните им аналози", отбеляза руският лидер.


"В рамките на форума ще се проведат международни армейски игри – в тях ще участват 6000 войници и офицери от 37 страни. Освен това, ще бъде проведен и международен антифашистки конгрес. Уроците на нацизма не трябва да бъдат забравяни. Наш дълг е да реагираме твърдо срещу фалшифицирането на историята. Да противодействаме на русофобията и расизма", отбеляза още Владимир Путин.



 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар