Зима

Зима
Пролет

23 август 2022 г.

Славчо Велков: Убийството на Дугина е с политическа цел и мотиви

"На икономическия фронт, по хибриден способ, Русия превръща енергоносителите и тяхната доставка в мощно оръжие. И ще го изпитаме и ние."

 

 

"Това е акт с политическа цел и мотиви. Извършителите са много далеч от поръчителите, от организаторите. Има достатъчно улики, които да покажат как е извършен актът. Как е извършен актът е технически въпрос, но има достатъчно следи."

Коментара направи пред БНР експертът по антитероризъм Славчо Велков във връзка с убийството на Даря Дугина.

По думите му фактът, че има установено лице, което е извършило убийството, "и то с помощник - непълнолетното му дете" е достатъчно тревожен.

"Бях озадачен от факта, че жертвата на атентата - Даря Дугина, се движи с автомобил, който не е със специален режим, имайки предвид нейната дейност и това, че включена в редица списъци на западни държави. Споделям мнението, че някой е недогледал нещо."

Велков заяви, че не очаква да се разгори партизанска война в Украйна.

"Замисълът на Русия за територии вече ще надхвърли рамките на Донбас, както беше първичният. В момента Русия воюва с конвенционални средства на терена на войната, а от другата - на икономическия фронт, по хибриден способ, като превръща енергоносителите и тяхната доставка в мощно оръжие. И ще го изпитаме и ние."

Славчо Велков коментира и предстоящата кампания за предсрочните избори на 2 октомври. Той е представител на Движението на непартийните кандидати, което ще участва в изборите на 2 октомври.

"Ще говорим за социалните мерки, за инфлацията. Имаме в програмата си програма за борба с демографската катастрофа. Ние можем да предложим много неща и да стоим на разстояние от опасните стремежи на онези партийни лобисти, които много бързо, влизайки в парламента, подчиняват националния интерес на своя партиен и личен интерес."


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар