Зима

Зима
Пролет

2 август 2022 г.

Те прибраха милиони, а на нас ни завещаха ужасна мизерия!

Снабдяването на украинският режим с боеприпаси и въоръжения се превърна за овластени родни тарикати  в страхотно доходен бизнес... 

 

Един от лозунгите, с който  „харвардските възпитаници“ омагьосваха тълпите през есента на 2021 г., бе обещанието им да се справят с корупцията. 

И в интерес на истината точно корупционните практики се превърнаха в техен приоритет през последните  месеци. Срещу тлъсти комисионни  те  ликвидираха  споразумения, които  десетилетия ни осигуряваха безпроблемни доставки на евтин и сигурен  природен газ от Русия.  В резултат само на това тяхно деяние над  250 000 български работници и служители  сега ще останат без работа. Благодарение на невиждана корупция те за броени седмици  успяха да доведат страната ни до истинска катастрофа, която ще оценим много скоро – в навечерието на зимата. Тогава, когато цената на тока ще скочи в пъти, а заплатите и пенсиите ни ще са си същите.  Топлото  няма да го има или символично ще присъства в домовете ни, а рафтовете на хладилника ни ще хванат паяжина.

Ако човек има желание може да научи доста интересни неща  за това, как благодарение на нагла корупция овластените прозападни недоразумения натрупаха много бързо милиони долари. Особено благодатна за тях се оказа руската операция на украинска територия. Само ще ви припомня, че главната причина нея да я има е Запада, пред който се прекланят „харвардските възпитаници“ и съмишлениците им. Те бързо се ориентираха в ситуацията и  превърнаха родината ни в ключов транзитен център за доставка на боеприпаси и въоръжения за украинския режим. Благодарение на тях тайно бе създаден истински конвейр за непрекъснато снабдяване на  украинските въоръжени сили. Към  тях  заминаваха  тонове боеприпаси и оръжия, произведени в български заводи. От наши жп гари и пристанища за украинските военни се изпращаха  и огромни количества произведени в други държави оръжия и боеприпаси. Така в авиобаза Безмер (22 щурмова авиобаза),  която е разположена на 10 км западно от Ямбол, продължават да кацат няколко пъти седмично американски транспортни самолети C-130 Hercules, превозващи въоръжения. През юни в посока Украйна през България премина и група украински военни, които са се обучавали в Турция за работа с бойни дронове „Байрактар“. От турската жп гара Чорлу готови за действие „Байрактар“-и  заминават  през България за гара Дорнещи в Румъния, а след това и към Украйна.

След деблокирането на украинските пристанища в Черно море заради износа на продоволствие, сега в корупционните схеми се включват и граждански плавателни съдове. Маскирани като хуманитарни товари кораби превозват въоръжения за украинските военни. В български медии се появиха снимки на пътуващи от Северна Македония за пристанище Бургас ремаркета за извънгабаритни товари. Те са превозвали 155-мм американски гаубици  М777. С тях  украинските военни вече втори месец разстрелват мирното  население на донбаски градове и села. Това изключително опасно оръжие пристига на пристанище Бургас от американската военна база Бондстийл в Косово или от пристанище Игуменица в Гърция. Излиза, че целият шум за необходимостта от  морски коридор за износ на продоволствие от Украйна, който САЩ и съюзниците му яростно вдигаха през последните месеци, всъщност цели да  улесни доставката на оръжия и боеприпаси за Украйна. За да може да продължава тяхната опосредствена (прокси) война на украинска територия и с украинско „пушечно месо“ срещу славянска Русия.

Поради тоталният американски натиск най-големите медии у нас са наложили пълна информационна блокада и за много други корупционни практики на „Продължаваме промяната“ и съюзниците и. Сред тях е невероятният скандал, свързан с  продажбата на некачествени боеприпаси за украинската армия от българи чрез румънския държавен оръжеен концерн CN RomArm S.A.  Той стана известен от  журналистическо разследване на „Биволъ“ и Фондацията на полските репортери. Става дума за скрити доставки на ръждясали 122-мм снаряди за РСЗО БМ-21 „Град“ и за гаубиците „Гвоздика“, както и 152-мм снаряди за гаубиците „Акация“ и 130 мм снаряди за оръдия. Те са купувани от българската компания „Аутгънс” (неин собственик е някой си Александър Димитров) от Беларуското държавно външнотърговско  предприятие Белвнешпромсервис. А по споразумение с румънското министерство на икономиката, снарядите са попадали в складовете на RomArm. Анализатори припомнят, че „Аутгънс” е известен с  продажбата на некачествени боеприпаси – така през юни 2015 г. ръчна граната от партида, закупена от нея,  убива американски войник.

Украинците, напатили се от негодно европейско и американско оръжие, връщат обратно боеприпасите на Румъния – та те не стават за нищо! Настаняват ги в складовете на Вазовския машиностроителен завод, който сега е залят с поръчки за боеприпаси за Украйна. Румънското издание на DefenceRomania прогнозира скандала тепърва да се разраства. Румъния във възникналата ситуация е принудена да ограничи  доставките на боеприпаси за Украйна. А Беларус  пък е разярен  от реекспорта на негови боеприпаси за Украйна – държава, с която неговите  отношения сега са крайно обтегнати.

Но доставките на негодните боеприпаси в Украйна биха били невъзможни, ако през април 2022 г. „Киро простото“ не посещава Румъния и с тамошният си колега не се споразумяват на „четири очи“  за секретни доставки. В резултат на това препятствията пред „бизнеса“ са отстранени. И снарядите започват да летят към летище Жешов (Полша), което е разположено на 50 км от украинската граница. Само за около месец български самолети са кацали 50 пъти в Жешов, като са пренесли над 3500 боеприпаси и въоръжения.

Далаверата от  тази сделка е най-малко около 200 милиона долара. От тях 15 милиона долара веднага са отпрашили към джобовете на най-високопоставени български управляващи. Журналистите, провели разследването твърдят, че от българска страна корупционната сделка е  била контролирана от любимата началничка на кабинета на „Киро простото“ Лена Бориславова. Заедно с нея е работил Калоян Методиев, който бе началник на кабинета на вицепремиера Корнелия Нинова. Благодарение на натиска на тези високопоставени служители Междуведомствената комисия по военната промишленост и контрол на износа и в пълно нарушение на всички съществуващи разпоредби, е разрешила износа на некачествените боеприпаси за Украйна.

Според документи, с които разполага „Биволъ“, доставките на боеприпаси и въоръжения за Украйна от и чрез България интензивно продължават. Напук на красивите приказки на шуробаджанашката банда, до скоро на власт у нас, че България не ги доставя на Украйна. Истината е, че точно прекрасната ни татковина е най-големият продавач на снаряди за реактивните системи за залпов огън  (РСЗО) „Град“. Точно с тях украинските военни убиват и осакатяват всеки ден деца и мирни хора в териториите, освободени от тамошния марионетъчен режим. Собствениците на предприятия от родният военно-промишлен комплекс буквално  тънат в злато! Та, ако само преди броени месеци един артилерийски снаряд е струвал 700 долара, сега той е три пъти по-скъп! Търсенето им в Украйна е невероятно високо –  там всеки ден се изстрелват над 8000 снаряда от различни видове. А огромни количества от тях най-редовно биват унищожавани от руските военни в различни  складове, където ги настаняват. Обикновена практика е българските снаряди да се изпращат на концерна RomArm, от него на Nanotech Defense S.R.L. и така попадат в Украйна.

Снабдяването на украинският режим с боеприпаси и въоръжения се превърна за овластени родни тарикати  в страхотно доходен бизнес. Той стана източник и на невероятни „креативни“ решения, роди непознати доскоро корупционни схеми. Може да сме сигурни: благодарение и на тях, на съпровождащата ги търговия с влияние, отиващите си „харвардски“ недоразумения са станали в пъти по-богати, отколкото преди да влязат във властта!

Корупцията неизменно е съпътствала и характеризирала българските управляващи след 1990 г. Но онова, което отличава   „харвардските възпитаници“ и техните съмишленици от всички тях, е ужасяващият съюз на въпиеща некомпетентност и инфантилност с невероятна алчност и корумпираност. Подобна комбинация не сме имали през последните три десетилетия!

Сега отново сме изправени пред избори. Може да сме сигурни, че „Продължаваме промяната“, както и  споделящата нейните „ценности“  партийка „Демократична България“, ще направят всичко възможно за да се върнат отново във властта. Родни олигарси, американци и техни  западни васали, щедро са разтворили кесии и сега наливат стотици милиони в предизборната ни манипулация. Хиляди тарикати, майстори в промиването на мозъци, вече работят, за да ни накарат да забравим поразиите, които  свърши шуробаджанашката банда, докато бе на власт. И да ни  дрогират, за да им се доверим за пореден път.

Впрочем за това, което вече ни се случи и пак ни предстои  в следващите месеци до изборите, най-точно са се изказали  древни наши предшественици: не е луд този, дето яде зелника...


Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар