Зима

Зима
Пролет

8 август 2022 г.

Кризисен щаб и други тъпотии на президентското правителство

Вместо да се занимава с подобна демагогия и симулиране на дейност, президентското правителство незабавно трябва да свърши три неща... 

 

Ярко доказателство за изключителния управленски талант на президента Радев и правителството му е създаването на кризисен щаб за решаване на проблемите с доставките на газ.

И, както се очакваше, този щаб снесе първата величайша глупост още на другия ден. Щели да правят търгове за доставки на газ? Нали се сещате, че подобни игри или се правят за някого, или доставчиците ще ни нахлузят такива цени, че в държавицата ще останат да светят пет-шест крушки.

България има валиден договор с „Газпром“ на изключителнo добри цени. Предишните шашмаджии спряха да плащат по него и Русия ни отряза. През това време Европа с едната ръка сееше антируски клетви, а с другата подписваше доставки на руски газ с различни търговски фокуси. Само ние, както винаги най-големите бабаити, обяснихме на целия свят, че това Русия за нищо не става.

А междувременно едни правилни търговци си бяха осигурили точки за достъп на руски газ за България и сега ни го продават с 30 процента по-скъп. Вие се сетете, кой им каза, че ще спрем да плащаме и газ няма да има? 

И сега президентските хора искат да повторят номер на кирчовците, но с техни хора, пардон, с търгове. Разбира се ще бъде съобщено, че кризисният щаб е намерил решение на проблема. За цената - тя е без значение, както пееше Висоцки.

Вместо да се занимава с подобна демагогия и симулиране на дейност, президентското правителство незабавно трябва да свърши три неща:

1. Да плати на пътните строители всичко дължимо, за да не влезем в зимата с пътища-убийци.

2. Да се разплати с „Газпром“ и да имаме сигурни доставки до края на годината на добра цена.

3. Да осигури пълен контрол над изборния процес, като обезпечи сигурността на машините и броене на контролните разписки.

Това не значи, че не трябва да купуваме американски или азерски газ. Значи, че трябва да престанем да бъдем в постоянно безгащие.


Петьо Блъсков, "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар