Зима

Зима
Пролет

8 август 2022 г.

Бойците от „Азов“ са изтезавали цивилни и са убивали деца

Вече са установени фактите за използване на забранени средства и методи за водене на война от членовете на групата 

 

"Главната прокуратура на Русия успя да установи, че членовете на украинския батальон "Азов" използват забранени средства и методи за водене на война."

Това каза ръководителят на ведомството Игор Краснов, съобщава "Комсомолска правда".

По неговите думи бойците дори са изтезавали цивилни и са убивали деца. Той каза това в интервю за "Комерсант".

„Събрахме доказателства за екстремистки и терористични престъпления, извършени от членове на полка "Азов", включително участието на обучени в него наемници във военни действия, снабдяването им с оръжие и боеприпаси", каза Краснов, цитиран от Cross.bg.

Той също така добави, че вече са установени фактите за използване на забранени средства и методи за водене на война от членовете на групата.

На 2 август 2022 г. Върховният съд на Русия призна батальона "Азов" за терористична организация. Също по-рано председателят на Обществената наблюдателна комисия на Москва Георгий Волков, позовавайки се на показанията на един от заловените бойци, каза, че в националния батальон "Азов" се практикува канибализъм.

Освен това независимата френска журналистка Ан-Лор Бонел говори за престъпленията на „Азов". На неофициално заседание на Съвета за сигурност на ООН тя цитира показания на очевидци на престъпленията на екстремистите. По-специално, журналистът каза, че "Азов" заема жилищни сгради, бие хора, не ги пуска да излизат от домовете си.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар