Зима

Зима
Пролет

20 август 2022 г.

И рече ЦИК: има живот след смъртта!

И няма лошо покойници и живи, рамо до рамо, да дадат лептата си за едно по-добро утре, което неминуемо ще започне да ни се случва от 3 октомври сутринта!

 

 

Има живот след смъртта - неочаквано доказателство за това ненаучно твърдение даде нашенската Централна избирателна комисия.

С този факт вярващите в Бог и малцината вярващи в изборния процес у нас сляха душите си в едно, а ЦИК може да се нареди сред най-модерните и успели тълкуватели на Новия завет. Където, знайно е, се изнася едно ново виждане за починалите и живота след смъртта: "В очите на неразумните те минаваха за умрели, и краят им се считаше за погибел, и заминаването им от нас - унищожение; но те си пребъдват в мир..." (книга "Премъдрост", 3:1-3)

Пребъдването на починалите е факт, записан не само в Новия Завет, но и в скрижалите на ЦИК. И по-точно в подписките на партии, предоставили документите си за регистрация за участие в изборите на 2 октомври.

Тази вест излезе из благите уста на заместник-председателя на ЦИК Цветозар Томов, който увери вярващите, че в подписките на 3 партии, мирянската главна дирекция ГРАО е открила повече от 50 подписи на покойници. Така ГРАО и ЦИК сведоха глава пред свещените думи на Йоан (10:27-28): "Аз им подавам живота вечен; и те няма да погинат во веки; и никой не ще ги грабне от ръката ми".

Безкрайна е радостта на вярващите, още по-голяма е мъката на невярващите в изборния процес у нас. Защото дяволът ги върти на шиша на съмнението: справедлив ли е процесът или не? И продължава, въпреки уверенията на другия заместник-председател на ЦИК Росица Матева, че наличието на подписи от починали в подкрепящите подписки не е нарушение на Изборния кодекс и, след като е изпълнено условието за 2500 коректни записа, няма основание регистрация да бъде отказана...

Радвайте се и вие, о, неверници!

Което е казано в светите книги - на устата на ЦИК е!

Което е записано в Новия завет - подпечатано е в скрижалите на изборната комисия!

И няма лошо покойници и живи, рамо до рамо, да дадат лептата си за едно по-добро утре, което неминуемо ще започне да ни се случва от 3 октомври сутринта!

Единението на царството на починалите и това на миряните в такъв момент отваря не само небесните порти, но и вратите на живия живот за промени. Практиката покойници да изпълнят изборните списъци е възможност за появата на партии на отвъдното, които ще внесат яснота в многогодишните спорове кои партии принадлежат на миналото, кои на бъдещето и кои са приживе починали.

Десекуларизацията на обществено-политическия живот у нас ще доведе до още повече немислими възможности. Например - избор на партийни секретари от ядрото на покойниците, депутати от средите на неживите, министри от най-близкото обкръжение на Свети Петър, шефове на политически кабинети с непорочния ореол на Божията Майка...

Кой знае, кой знае... Да бъде волята Му!

И тази на ЦИК, разбира се!


 
Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар