Зима

Зима
Пролет

8 август 2022 г.

Полезните идиоти са силно оръжие

На мен ми писна да ни правят на глупаци. Няма прогрес без справедливост. Наш дълг е да я постигнем! 

 

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме натъжи. Защото колаж или не, това е начин на мислене. 

Полезните идиоти са силно оръжие. Преди години бях много толерантен. Смятах, че всеки има право да защитава всякакви тъпотии, докато стигне нужното нравствено израстване. 

След началото на п(л)андемията се промених. За мен вече е съучастие и толериране на злото в обществото да не се бориш срещу тоталитарния подход, осъществяван чрез полезните идиоти. 

Щяха ли да затворят парковете, да слагат КПП-та, да ни налагат сертификати като на зеленчуци, да ни налагат парцали и препарати в трета клинична фаза на изпитание, ако полезните идиоти не "спазваха правилата"?

Щяха ли да крадат и с гъзовете си, да правят картели, да ползват лесно проследими свързани фирми и елементарни схеми с офшорки, ако полезните идиоти не се връзваха на примитивния маскарад с нулевата толерантност към корупцията, върховенства на закони и всякакви бля бля?

Знаете ли кое е тъжното? Че почти приехме това за новото нормално. Проследете ръста на самоубийствата през последните две години, особено сред младите хора. Има данни на ООН и УНИЦЕФ. Но никой не говори открито за това. Увеличението е стряскащо. И това са само най-крайните случаи. Колко са другите психосоматични разстройства, депресии, тревожност? Тия ограничителни мерки убиха радостта и желанието за живот на много хора. Скоро ще проведа публичен разговор с психолози по темата, защото тя е изключително важна и никой не говори за това! 

Отделно много може да се говори тепърва какви антисоциални, алиенирани и неподготвени хора ще изкара дистанционното антиобразование.
Признавам си, че макар и да се имам за много твърд човек човек, и аз няколко пъти съм мислел дали искам да продължа да съществувам в свят, в който някой си без доказана диагностика дори, ми налага постоянно някакви ограничения и ме поставя в постоянно състояние на стрес и скандали, защото не се "подчинявам".  Но моето решение е да дам всичко по силите си мародерите да бъдат наказани, а не да се предам.

И дори утре да кажат "преодоляхме пандемията, общественото здраве е под контрол", повечето хора вероятно ще се опитат просто да забравят този кошмар. Аз обаче няма да съм от тези хора. Ще търся възмездие за психическия тормоз, който беше наложен на хората. 

По същия начин стоят и нещата с енергийната криза. Полезните идиоти може да спрат да се къпят. Аз предпочитам да сложа знак за равенство между думи и действия. Няма да спра да се къпя, за да "боря злия Путин". Ще търся отговорност от онези, които ни "диверсифицираха" за сметка на поголовно обедняване на българите и реално не постигнаха никаква независимост. 

Много време антиелитите ядоха и пиеха и все обикновените хора плащахме сметката. На мен ми писна да ни правят на глупаци. И с радост ще дам живота си да ги видя наказани. И дори да не го видя, ще го отдам на идеята рано или късно да се случи. 

Няма прогрес без справедливост. Наш дълг е да я постигнем!


 Тодор Беленски

Няма коментари:

Публикуване на коментар