Зима

Зима
Пролет

18 септември 2022 г.

Влиянието на националистите расте, защото Брюксел остава глух пред недоволството!

Избирателите на десницата не са съгласни с подкрепата на Брюксел към Украйна, не приемат санкциите срещу Русия, защото те са тези, които страдат без да влияят върху изхода на войната 

 

Във Франция Марин льо Пен диша във врата на Макрон. За късмет на президента, избори скоро няма. 

Има обаче в Италия само след седмица и там десницата води в прогнозите с 46% срещу 26% на настоящите управляващи. Италия е една от страните основателки на ЕС! Тя е третата европейска икономика. 

Има хора на върха на Европа, които губят самообладание пред вълната, която се надига. Вадят се познати пропагандни средства, като обвинения за "неофашизъм". Путин бил вложил милиарди в италианската десница. Тези празни обвинения не само, че не хващат дикиш,  но имат обратен ефект. За какво му са "руски милиарди" на Берлускони, който е толкова богат, че не би могъл да изяде парите си докато е жив?! Както във Франция, избирателите на десницата са предимно работници, служители и пренебрегнати от политиците редови граждани. В близкото минало те са гласували за комунистите, но избраниците не са оправдали доверието им.

Те не са съгласни с подкрепата на Брюксел към Украйна, не приемат санкциите срещу Русия, защото те са тези, които страдат без да влияят върху изхода на войната. 

Италианците са горди и свободолюбиви хора. Историята им е богата с бунтове и гражданска съпротива. Днес, никой не би посмял да обвини "Ботуша" в липса на Демокрация. 

Обединени трите десни формации "Фратели д'Италия на Джорджиа Мелони, "Ла Лига" на Матео Салвини и "Форца Италия" на Силвио Берлускони ще пречат на госпожа Фон дер Лайен да спи спокойно вероятно в продължение на доста време.


 Божидар Чеков

Няма коментари:

Публикуване на коментар