Зима

Зима
Пролет

28 септември 2022 г.

Изборите – средство за обогатяване на най-богатите!

На власт у нас най-вероятно отново ще се окажат „правилните“ образи. Алчни, корумпирани, напълно некомпетентни тарикати,  но дълбоко предани на американизма и евроатлантизма 

 

Това, че в условията на т.н. „демокрация“ изборите са отлично прикритие за грабеж на обществено богатство от измислени „елити“, не е кой знае каква тайна. 

Доказателство за това е и истерията, в която те изпадат  всеки път, щом възникне риск от „неправилен“ вот на избирателите. Тогава, когато има вероятност в коридорите на властта да влязат почтени и смели хора, които не са съгласни трансфера на национално богатство към най-богатите да продължава безкрай.

Тази истина доказва и поредният гаф на шефа на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Известната с далаверите си акушерка, която по волята на САЩ заема този пост, направи изказване, което буквално вбеси милиони италианци. Агенция Ройтерс публикува коментар, озаглавен твърде красноречиво: „Фон дер Лайен от ЕС отправи завоалирано предупреждение към дясното крило на Италия“. А влиятелният  френски вестник  Le Figaro написа следните редове: „Председателят на Европейската комисия говори за „инструменти“ за санкциониране на евентуални атаки срещу демокрацията в случай на победа на дясната коалиция на италианските законодателни избори. Италианският лидер на Лигата Матео Салвини поиска в петък, 23 септември, „извинения или оставка“ на Урсула фон дер Лайен. Тя спомена „инструменти“, с които разполага Брюксел, за да санкционира евентуални атаки срещу демократичните принципи на ЕС, допускайки победа на ултраконсерваторите на законодателните избори“. Предварителните прогнози са, че те ще бъдат спечелени от десният блок, воден от Джорджия Мелони. А точно той според акушерката и подобни на нея проамерикански марионетки, е крайно  антидемократичен. Причината за това е, че не следва „правилната линия“, която налага Америка, а защитава интересите на простосмъртните италианци.

Le Figaro съобщава и за реакцията на Матео Салвини, чиято партия заедно  с либералната Forza Italia и  тази на Силвио Берлускони Fratelli d’Italia (Meloni), обединени в коалиция, най-вероятно ще са фаворит на изборите. Определено ядосаният Матео заяви: „Какво е заплаха? Срамна арогантност. Уважавайте вота – свободен, демократичен и суверенен на италианския народ! Приятели на всички, камериери на никого!“ Той категорично настоя Урсула фон дер Лайен да се извини или незабавно да подаде оставка. А друг виден италиански политик – Антонио Таяни, определи изявленията на акушерката като „намеса“ в избирателната кампания.

Що се отнася до споменатите „инструменти“ за наказания, Фон дер Лайен вероятно има предвид препоръката на Еврокомисията да бъдат спрени около 7,5 милиарда евро финансиране за Унгария. За овластените евро-недоразумения премиерът на тази държава – Виктор Орбан, един от малцината смели и почтени политици в цялата европейска общност, подкопава демокрацията. Като ограничава правата на мигрантите и гейовете например. Но най-вече за това, защото не се присъединява към  идиотските  антируски санкции, въведени от акушерката и компанията и в Евросъюза по заповед на САЩ. Благодарение на независимата политика на унгарското правителство, населението на тази страна няма проблеми със светлината и топлината и се радва на жизнен стандарт, за който ние, българите, може само да  мечтаем.

Фон дер Лайен бързо забрави за собствените си корупционни практики с фармацевтичната корпорация „Пфайзер“,  в които бе заподозряна по време на пандемията. За неин късмет  руската операция, започната в Украйна в  края на февруари т.г., превключи изостреното публично внимание към нейната особа. Това, заедно с патологичната и ненавист към всичко руско, обяснява невероятният и ентусиазъм, с която тя и нейният екип стартираха вълни от антируски санкции  и всевъзможни публични изяви срещу Русия. А сега акушерката, без да й пука за проблемите, които създаде на Европа, се готви за втори мандат като шеф на Еврокомисията. За да продължи да се наслаждава на невероятните облаги, които  носи лично на нея тази и роля.

Впрочем американските марионетки в Евросъюза и у нас има за какво да се тревожат. Вероятността от идване на власт в Италия на трезво мислещи, болеещи за интересите на страната си, а не за тези на Америка, е много висока. Следователно и  възможността Италия да излезе от еврозоната е напълно реална. А това ще е изключително силен удар върху измислената общност, наречена Евросъюз, който може да го доведе и до разпад. Под въпрос ще са и безсмислените антируски санкции, които благодарение на овластените недоразумения в Еврокомисията, сега водят Европа към сигурна икономическа катастрофа.

На този фон е интересна и публикацията на влиятелната американска медия Newsweek. В нея се припомня тълкуванието на проф. Самюъл Хънтингтън направено преди време във списание  Foreign Affairs. Видният американски социолог и политолог твърди, че огромната част от планетата смята САЩ за свръхдържава, която не признава никакви международни норми. За милиони хора тя е безцеремонна, винаги готова да се намесва в чужди работи, експлоататорска, преследваща само своите интереси, хегемонистка и лицемерна. Държава, чиито лидери обожават да хвалят себе си и американската мощ.

Newsweek припомня написаното от Хънтингтън, че фразата „световна общност“  се е превърнала в ефемизъм (дума прикритие), чиято цел е „да придаде глобална легитимност на действия, които отразяват единствено интересите на САЩ и други западни сили“. Посредством различни институти (като Международният валутен фонд например) САЩ защитават собствените си икономически интереси и „налагат на други нации икономическата политика, която смятат за целесъобразна“. За елитите, управляващи Америка, това е самата същност на демокрацията. Тя е маската, благодарение на която се осъществява изключително ефективно  прехвърляне на богатство и власт  в тяхна полза и на подкрепяните от тях съюзници.

Изборите са поредно потвърждение и на истината, че единственият смисъл от съществуването на демокрацията е богатите да стават още по-богати, а бедните – още по-бедни. Те са средство за да се придаде легитимност на управлението на нужните на елитите политици и висши чиновници. А те – оказали се във властта благодарение на най-богатите, трябва да създават условия, максимално благоприятстващи преливането на обществено богатство към тях. Благодарение на този процес и овластените в резултат на „демократични“ избори образи, получават възможност да се присъединят към клуба на богатите.

Британският драматург Харолд Пинтър, носител на Нобелова награда за литература (2005 г.), е казал следното: „В нашите системи на корпоративна демокрация войната е икономическа необходимост, съвършеното съчетание на публична субсидия и частна печалба: социализъм за богатите, капитализъм за бедните.“ Но същото е и с изборите при „демокрацията“: в тях се инвестират обществени средства, но впоследствие парите отиват при богатите, а бедните продължават да затъват в мизерия.

В края на тази седмица и на нас ни предстоят избори. В резултат на стотиците милиони, предоставени от групата на най-богатите у нас и на Запад за промиване на мозъците на избирателите, на власт най-вероятно отново ще се окажат „правилните“ образи. Алчни, корумпирани, напълно некомпетентни тарикати,  но дълбоко предани на американизма и евроатлантизма – фундамента на най-богатите.

А що се отнася до евентуални изненади – в резултат на изборите на власт у нас да се окажат компетентни, смели, честни, милеещи за страната си политици, то и за подобен вариант има готови сценарии за действие. От Еврокомисията и американското посолство незабавно ще бъде дадена команда площадите да се  изпълнят с „дълбоко предани на демокрацията и евроатлантизма“ тълпи. Те ще са там,  ще блокират кръстовища, ще устройват всевъзможни зрелища, докато не бъде определена дата за нови избори. И вследствие на тях „правилните“ политици и чиновници да сменят неправилно ориентираните.

За да възтържествува истинската демокрация – тази на велика Америка.


 Kreativen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар