Зима

Зима
Пролет

12 септември 2022 г.

Сергей Лавров: Всичко, което Западът прави, е водено от страха от конкуренция

"Истината е на наша страна. Тя ще си пробие път. Това няма да е бърз процес, който вероятно ще отнеме определена историческа епоха, но е необратим." 

 

"Всичко, което Западът прави, е водено от страха от конкуренцията. Например санкциите са ясна линия за премахване на силни конкуренти, а не само Русия и Китай. 

Съединените щати преследват същата цел, въвличайки Европа в игрите си със санкции. Европейците страдат от тези ограничения много повече от американците."

Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за програмата „Москва. Кремъл. Путин“ на руския телевизионен канал „Русия-1“.

"Истината е на наша страна. Тя ще си пробие път. Това няма да е бърз процес, който вероятно ще отнеме определена историческа епоха, но е необратим", категоричен е Лавров, цитиран от Cross.bg.

Относно бъдещи преговори с Украйна, Лавров отбеляза, че Русия не отказва преговори, но „тези, които отказват, трябва да разберат, че колкото повече забавят този процес, толкова по-трудно ще им бъде да преговарят с нас“.

Лавров каза, че руският президент Владимир Путин има богат опит и способността да вижда същността на всякакви преговори и няма проблем той да се включи в срещата на Г-20. 

„Не виждам проблем той да вземе достойно участие в предстоящите събития, включително срещата на Г-20.“


Няма коментари:

Публикуване на коментар