Зима

Зима
Пролет

18 септември 2022 г.

Какво не ви казва пропагандата?

Наистина имаме пълната и като че безвъзвратна капитулация на истината пред лъжата. А без истината сме обречени да изживеем живота си в заблуди. Колко удобно за някои, а?

 

 

Какво не ви казва пропагандата?

Според ВКБООН, Агенция за бежанците, най-много бежанци са потърсили спасение (от агресията на Путин) не къде да е, а в Русия. Два пъти повече бежанци са потърсили спасение в Русия, отколкото в Полша, която пък е на първо място по брой бежанци от новия, модерен, демократичен свят. Почти три пъти повече от люлката на демокрацията в Европа Германия.

На какво се дължи това?

Естествено средният евро-атлантик няма да задълбае в анализ на тази информация, знаем че това не му се отдава, а просто ще я отхвърли като невярна, защото не му е удобна. Но все пак за тези, които обичат да мислят:

Как се нарича навлизането в една страна от трета страна, когато огромна част от населението в нахлулата страна търси спасение в страната, която е "нахлула"? Все повече прилича на военна операция, а? 

Защо на нас ни се казва, че Путин агресира украинците, когато видимо те търсят спасение не къде да е, а в самата страна, която ги агресира? Възможно ли е да сме обект на манипулация за постигането на други, скрити цели от силните на деня и да бъдем лъгани здраво за какво всъщност наистина се случва?

Представете си, че вие бягате от страната си, защото една държава, която иска да ви унищожи, е нахлула и изнасилва децата ви, бомбардира училищата ви, изтезава народа ви - къде ще избягате? В същата тази страна, която щом е толкова зла, най-вероятно не ви чака мир и спокойствие на територията й, когато са дошли специално на вашата, за да се разправят с вас?

Това са все въпроси, които средният интелект ще си зададе. Все въпроси, които никой няма да дискутира с вас по националните телевизии. Все въпроси, които ще бъдат отбягвани от тези, на които трябва да се зададат. А ние, като субекти в този геополитически цирк, имаме право да знаем отговорите. Но дори света да се размести из основи, дори да се стигне до световен конфликт, това ще е нищо в сравнение с проблема, който наистина имаме, а именно пълната и като че безвъзвратна капитулация на истината пред лъжата. А без истината сме обречени да изживеем живота си в заблуди.

Колко удобно за някои, а? 

(данни от Sputnik и директни данни от ВКБООН, Агенция за бежанците на ООН - порталът за данни на агенцията; явно руснаците са се изложили този път с пропагандата си, защото тя НАПЪЛНО отговаря на данните, които ползва евро-атлантическия сговор)

 Персефона Коре

1 коментар:

  1. Анонимен15:16

    Грешка в превода или липса на редактор?
    Как се нарича навлизането в една страна от трета страна, когато огромна част от населението в нахлулата страна търси спасение в страната, която е "нахлула"?

    ОтговорИзтриване